back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Α. Βεϊζης: Παιδιά που βίωσαν βομβαρδισμούς φτάνουν στο κέντρο υποδοχής σοκαρισμένα και δεν μιλάνε

Διαβάστε επίσης

Σοκαρισμένα παιδιά, γυναίκες σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εξαντλημένοι ηλικιωμένοι περνούν τα σύνορα Πολωνίας- Ουκρανίας για να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη χώρα τους.

Στον Αθήνα 9.84 και στις “Ντάμες Σπαθί” μίλησε ο Απόστολος Βεΐζης, γενικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Intersos Hellas, ο οποίος βρέθηκε στην Πολωνία.

«Βρεθήκαμε εκεί από τις πρώτες ώρες μετά τους βομβαρδισμούς και φτιάξαμε το δικό μας ιατρείο με γιατρούς ψυχολόγους και κοινωνιολόγους. Τα παιδιά που φτάνουν στο κέντρο υποδοχής στην περιοχή Κόρτσοβα, ένα παλιό εμπορικό κέντρο, είναι σε πάρα πολύ μεγάλο σοκ και δεν μιλάνε, πολλές από τις γυναίκες δεν σταματούν να κλαίνε, διότι έχουν αφήσει πίσω τους συζύγους, μπαμπάδες, αδελφούς και φοβούνται για το τι θα τους συμβεί, ενώ πάρα πολύς κόσμος, ανάμεσά τους μωρά και νεογνά, παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα και αφυδάτωση»

Ο Απόστολος Βεΐζης εκφράζει το φόβο ότι στην πορεία τους θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεγάλες δυσκολίες, γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχει ένας μηχανισμός για την υποστήριξή τους που να σκέφτεται την επόμενη μέρα.

«Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στέγασης και τα ψυχολογικά θέματα αυτών των ανθρώπων. Σε λίγο καιρό θα τους πουν ότι τα πράγματα καλυτέρεψαν και γυρίστε στην πατρίδας σας»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα