back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων – Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασε το «φράγμα» των 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με τις ανατιμήσεις στα καύσιμα να είναι πλέον καθημερινές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε στα 2,04 λεπτά το λίτρο, στα αστικά κέντρα, με τις τιμές να παρουσιάζονται πιο υψηλές σε επαρχία και νησιά.

Για μια αγορά- κινούμενη άμμο κάνουν λόγο οι βενζινοπώλες, οι οποίοι τονίζουν ότι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα και πως οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν καμία απολύτως πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει σε περαιτέρω αυξήσεις, τονίζοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η τιμή της αμόλυβδης να αγγίξει ακόμη και τα 2,30 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ενδεικτικό στοιχείο της ξέφρενης πορείας στις τιμές των καυσίμων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλη Κιούση, αποτελεί το γεγονός ότι η αύξηση μόνο των τελευταίων τεσσάρων ημερών μεταφράζεται σε 18 λεπτά σε όλα τα καύσιμα. Αυτό είχε ως συνέπεια να εκτιναχθεί η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα 2,04 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με την τιμή να παρουσιάζεται ακόμη πιο υψηλή σε κάποια άλλα βενζινάδικα.

Η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε το 1,80 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ξεπεράσει το 1,50 ευρώ το λίτρο, ενώ αντίστοιχα το υγραέριο κίνησης ξεπέρασε το 1.10 ευρώ το λίτρο, παρουσιάζοντας αύξηση πέραν των 18 λεπτών το λίτρο μόνο τις τελευταίες 4 μέρες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα