back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Ανάγκη για αφρικανικές λύσεις σε αφρικανικά προβλήματα

Διαβάστε επίσης

Τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής του Σαχέλ, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η περιοχή αυτή να μετατραπεί σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την Βόρεια Αφρική, αλλά και την Ευρώπη επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την παρέμβαση του χθες στην υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Συνασπισμού για το Σαχέλ, που αποτελεί πρωτοβουλία του Γάλλου ομολόγου του.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός η περιοχή του Σαχέλ, μπορεί να αποτελέσει και προέλευση ροών μετανάστευσης προς την Ευρώπη, δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αντοχές των χωρών της πρώτης γραμμής.

Ο κ Δένδιας στην παρέμβαση του, αναφέρθηκε επίσης στην ίδρυση Πρεσβείας στο Ντακάρ, στα εγκαίνια της οποίας παρέστη, μαζί με την ομόλογο του της Σενεγάλης Aïssata Tall Sall, πριν από λίγες εβδομάδες. Ανέφερε επίσης ότι ο Πρέσβης στο Ντακάρ έχει οριστεί επίσης Ειδικός Απεσταλμένος της Ελλάδας για το Σαχέλ και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε συντονιστικές συναντήσεις.

Εξάλλου, η Ελλάδα συμμετέχει στην εκπαιδευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί (EUTM Mali). Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη για “Αφρικανικές λύσεις σε Αφρικανικά προβλήματα” και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την υποστήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλει η Αφρικανική Ένωση.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα