back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την ανάπτυξη νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ

Διαβάστε επίσης

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή για την επέκταση των εγκαταστάσεων για τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) σε μια «υπερσύγχρονη, προηγμένη» βάση, κατά την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη τοποθεσία, προκειμένου — όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ KCNA — η Βόρεια Κορέα να εξελιχθεί σε «διαστημική δύναμη».

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποίησε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στις δύο πρόσφατες δοκιμές της, με πρόθεση πιθανότατα να τον εκτοξεύσει με πρόσχημα τη μεταφορά διαστημικού δορυφόρου.

Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε εκτόξευση δορυφόρου που θα περιλαμβάνει τη χρήση της απαγορευμένης τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποιείται στους διηπειρωτικούς ICBM.

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση» που απαιτεί ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα. Προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που έχει ήδη επιβάλει μια σειρά από κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας, θα ανακοινώσει νέα μέτρα με σκοπό να εμποδίσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και τεχνολογία από το εξωτερικό, που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει το οπλοστάσιό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα