back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ψυχιατρικό νοσοκομείο στην ανατολική Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Αλλεπάλληλα είναι τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων σε μη στρατιωτικούς στόχους. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για βομβαρδισμό μιας ψυχιατρικής κλινικής.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Χάρκιβ (Χάρκοβο), ανακοίνωσε ότι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ψυχιατρικό νοσοκομείο κοντά στην πόλη Ίζιουμ της ανατολικής Ουκρανίας, σε μια «βάναυση επίθεση κατά αμάχων» όπως τη χαρακτήρισε. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι 330 άνθρωποι ήταν στο νοσοκομείο τη στιγμή εκείνη, κάποιοι εκ των οποίων ήταν σε αναπηρικά αμαξίδια ή αδυνατούσαν να μετακινηθούν, και ότι 73 είχαν απομακρυνθεί. Ο αριθμός των θυμάτων εξακριβώνεται, δήλωσε ο ίδιος.

«Είναι ένα έγκλημα κατά αμάχων, μια γενοκτονία κατά του ουκρανικού έθνους», έγραψε ο Σινεχούμποφ στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει άμεσα από ανεξάρτητη πηγή την αναφορά αυτή, σε μια περιοχή όπου έχουν αναφερθεί σφοδρές μάχες από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους στην «ειδική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει, για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

Η αναφερόμενη επίθεση έρχεται σε συνέχεια του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, στην οποία, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν προχθές, Τετάρτη, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Η Ρωσία έχει πει ότι θα ερευνήσει το περιστατικό αλλά κάποιοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις αναφορές για την επίθεση αυτή ως «ψευδείς ειδήσεις».

Ο Σινεχούμποφ είπε επίσης ότι ρωσικές δυνάμεις είχαν βομβαρδίσει περιοχές με κατοικίες στο Χάρκιβ, τη βασική πόλη της περιοχής, 89 φορές σε μία ημέρα αλλά ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους αμάχους ύστερα από το πλήγμα που δέχθηκε ινστιτούτο με πυρηνικό εργαστήριο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα