back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ, θέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά

Διαβάστε επίσης

Θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ,στην περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες ότι ο δημοσιογράφος που ορίστηκε ως ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης στη Μόσχα, παρουσίαζε τα ρεπορτάζ του από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την Κυψέλη,θέτει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης,έχει ως εξής:

«Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, με την παγκόσμια ειρήνη να κρέμεται από μια κλωστή, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις αναζητώντας ουσιαστική και αμερόληπτη ενημέρωση.

Δυστυχώς ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων μη ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των πολιτών, εξαιτίας μιας σειράς παλινωδιών της Διοίκησης αναφορικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων.

Ως επιστέγασμα του ενημερωτικού μπάχαλου που κατάφεραν να δημιουργήσουν οι κ. Ζούλας, Γαμπρίτσιος, Καφαράκης, ήρθαν οι καταγγελίες περί… ανύπαρκτου ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα ο οποίος έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη! Εντύπωση μάλιστα, δημιουργεί το γεγονός ότι η ΕΡΤ, στα δελτία της, εμφάνιζε τον δημοσιογράφο να βρίσκεται στην Ρωσική πρωτεύουσα. Οι καταγγελίες -αν τελικά αληθεύουν- αποτελούν ευθεία εξαπάτηση της κοινής γνώμης και έχουν και ποινικές απολήξεις.

Οι καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ και του επί χρόνια ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, Δ. Λιάτσου, είναι συγκεκριμένες και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις άμεσα. Αν επαληθευτούν, οι παραιτήσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ και του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης, είναι το ελάχιστο που απαιτείται ως επανόρθωση για το ρεζίλεμα της ΕΡΤ και της δημοσιογραφίας εν γένει, που συντελέστηκε με ευθύνη τους.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Αληθεύει ότι ο δήθεν ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έκανε ρεπορτάζ από την Αθήνα; Αληθεύει πως καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης του δεν βρέθηκε καθόλου ή ελάχιστο διάστημα στην ρωσική πρωτεύουσα;
  2. Αληθεύει πως η ΕΡΤ ΑΕ καταβάλλει στον «αόρατο» ανταποκριτή μισθό άνω των 20.000 ευρώ ετησίως, όντας ο ίδιος απών από τον τόπο εργασίας του; Με ποια επαγγελματική σχέση και ιδιότητα ο συγκεκριμένος «ανταποκριτής» εμφανίζεται να παρέχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε κυπριακό κανάλι; Έχει λάβει άδεια παράλληλης απασχόλησης από την ΕΡΤ;».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα