back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο το οποίο ετοιμάζεται για αεροπορική επιδρομή.

Οι σειρήνες ήχησαν λίγα λεπτά πριν από τις 5 και μισή τα ξημερώματα και σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, Ολέξι Κουλέμπα: “Όλοι πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα”.

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες και δημοσιεύει η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανάπτυξη τους πιο κοντά στο Κίεβο. Οι φωτογραφίες εμφανίζουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τις Ρωσίδες μητέρες να μην αφήσουν τους γιους τους να πάνε στον πόλεμο, ακόμη κι αν η στρατιωτική ηγεσία το αποκαλεί άσκηση. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι περισσότεροι από 12.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στη χώρα του ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή παραδοθεί.

Αναφερόμενος στους αμάχους τόνισε ότι ο αριθμός εκείνων, οι οποίοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν τέσσερις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας χθες, ήταν αισθητά μικρότερος από τις προηγούμενες ημέρες, συγκεκριμένα μόλις 7.144 πολίτες. Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αρνείται να επιτρέψει σε αμάχους να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και άλλες πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας πως το Κίεβο θα προσπαθήσει ξανά σήμερα να στείλει τρόφιμα και φάρμακα στις περιοχές αυτές.

Τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μεταξύ αυτών, δρομολογείται η ανάκληση των ωφελειών που έχει η Ρωσία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, όπως και τα δικαιώματα μέλους σε πολυμερή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ θα συνεχιστούν οι πιέσεις στις ρωσικές ελίτ που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Πούτιν.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αργά χθες ότι αποσύρεται από τη Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την επιβολή δασμών. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν σε κάθε επίπεδο, μέσω στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, την Ουκρανία, ωστόσο διεμήνυσε δεν πρόκειται να κάνουν πόλεμο κατά της Ρωσίας επειδή αυτό θα προκαλούσε έναν “Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση των τιμών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις θα κινηθούν «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, χωρίς να ληφθούν «οριζόντια μέτρα» αλλά θα κατευθυνθούν προς «τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μείωση του φόρου στη βενζίνη είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται για την ανακούφιση των καταναλωτών, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Το βρετανικό συγκρότημα Pink Floyd ανακοίνωσε ότι αφαιρεί όλες τις ηχογραφήσεις του από μουσικές πλατφόρμες στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, σε ένδειξη αποδοκιμασίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Εν αναμονή από νωρίς το μεσημέρι, της εκδήλωσης χιονοπτώσεων στην Αττική, απαγορεύεται εκ νέου η κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι το 58ο χιλιόμετρο. Επίσης απαγορεύεται η κίνηση βαρέως τύπου φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της περιφερειακής Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Ισχυρή σύσταση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Όσοι ιδίως σε βόρεια και ανατολική Αττική, Εύβοια και Βοιωτία θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετήσουν. Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 361 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν 21.260 νέα κρούσματα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στην Αττική, κατά τόπους πυκνές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα