back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες και στην Αττική. Η κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη όπως και στην Αττική Οδό και στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Όσοι οδηγοί μετακινούνται, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές της Αττικής, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετήσουν. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες και σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Σποράδες και κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Στην Ουκρανία, την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται βορειοδυτικά του Κιέβου, ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν εξάλλου ότι μία μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου. «Θα μπορούσε να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ρωσίας να μειώσει την ευαλωτότητά της στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που έχουν επιφέρει σημαντικό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις” αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Επιπλέον, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες, ενώ πλήττονται από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειές της εδώ και δεκαετίες. Ο Ζελένσκι είπε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα εξάλλου, ο Ουκρανός Πρόεδρος προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει τη συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης.

Στο μεταξύ, οι κυβερνήτες δύο ουκρανικών περιφερειών, του Κιέβου και του Ντονέτσκ, δήλωσαν ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται σε περιοχές, όπου η Ουκρανία επιχειρεί να απομακρύνει ανθρώπους και να μεταφέρει βοήθεια μέσω «ανθρωπιστικών διαδρόμων». «Το ανθρωπιστικό φορτίο μεταφέρεται προς τη Μαριούπολη… Η κατάσταση είναι περίπλοκη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί», είπε ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Στο διπλωματικό πεδίο και όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επομένη της συνόδου των Βερσαλλιών. Οι τρεις ηγέτες είχαν ήδη μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία και η Γερμανία “αξίωσαν από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός”.

Για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στην ευρωπαϊκή χονδρική αγορά φυσικού αερίου, την κρίση στην Ουκρανία και τις εξελίξεις που έχει προκαλέσει όσον αφορά ατην αρχιτεκτονική άμυνας της Ευρώπης μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο CNBC, στο περιθώριο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης, ο Ρώσος Πρόεδρος κατάφερε να ενισχύσει τη Συμμαχία και “ξύπνησε” την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον γεωπολιτικό της λήθαργο.

Στο νότια Γαλλία, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη Μασσαλία, από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι. Ο δράστης, εναντίον του οποίου αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, που βρισκόταν στη Μασσαλία σήμερα για τα εγκαίνια της νέας αστυνομικής διεύθυνσης, ο δράστης ήταν Γάλλος.

Και ο καιρός…

Χιονοπτώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική, κατά τόπους πυκνές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα