back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για τη διαπολιτισμική φροντίδα υγείας

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Υγεία για όλους; Προκλήσεις και καλές πρακτικές στη διαπολιτισμική φροντίδα», διοργανώνουν το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.00–13.00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστημιούπολη Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι διαφορετικές όψεις της διαπολιτισμικής φροντίδας στην υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η εκπαίδευση για τα άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, ενώ θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, οφέλη και εμπόδια στην παροχή πολιτισμικά ευαίσθητων υπηρεσιών φροντίδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης I-CARE, η οποία υλοποιείται από το ΚΜΟΠ, και στοχεύει στην υποστήριξη του θεμελιώδους ρόλου των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στην εργασία τους με άτομα διαφορετικής εθνοτικής, κοινωνικής και οικονομικής  προέλευσης.

Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθεί η έκθεση Photovoice με φωτογραφίες των προσφύγων ψυχοκοινωνικών φροντιστών που εργάζονται στο πρόγραμμα «Community Psychosocial Workforce» – ΕΠΑΨΥ/UNHCR.

Πληροφορίες

Με βάση τα νέα μέτρα (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 8681) για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, για την είσοδό σας στο χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητα τα εξής:

  • Προεγγραφή στην εκδήλωση
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
  • Ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης
  • Χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Επιμελεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα