back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

18η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία και για ακόμα μία νύχτα οι σειρήνες ηχούσαν στο Κίεβο, αλλά και πολλές άλλες περιοχές, καλώντας τους πολίτες να μεταβούν στα καταφύγια.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογκίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, σύμφωνα με ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram. Πρόκειται για μοναστήρι του 13ου αιώνα στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο γυναίκες και παιδιά και κατά πληροφορίες, υπάρχουν θύματα.

Νωρίτερα, πυρά δέχθηκε κομβόι αμάχων κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από το χωριό Περεμόχα, κοντά στο Κίεβο, προκαλώντας το θάνατο επτά ανθρώπων, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Χθες σχεδόν 13.000 άνθρωποι κατάφεραν να απομακρυνθούν από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από εκείνον της Παρασκευής. Κατά την ίδια, κανείς δεν κατάφερε να φύγει από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, καθώς παρεμποδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις. Η Μόσχα είχε κατηγορήσει νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι σκόπιμα παγίδευσαν ανθρώπους εκεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε γνωστό ότι μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και συζήτησε τις προοπτικές για ειρηνευτικές συνομιλίες προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στη Welt της Κυριακής, προειδοποιεί ότι η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ζήτημα συνεργασίας με την Άγκυρα στο ενεργειακό πεδίο θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη μία μετά το μεσημέρι, στη Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη συνάντηση με ρεαλιστικές προσδοκίες αλλά και θετική ατζέντα. Ο πρωθυπουργός νωρίτερα θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Επίθεση με πυραύλους σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη Αρμπίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters, ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών και το αεροδρόμιο, με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να την χαρακτηρίζει “εξωφρενική”.

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των Διυλιστηρίων, λόγω εργασιών. Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας.

Και ο καιρός

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα