back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, κατά το γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του κ. Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και μία πιθανή συνεργασία στο ενεργειακό πεδίο.

Στο μεταξύ, η Τουρκία κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει για να απομακρυνθούν οι πολίτες της που έχουν εγκλωβιστεί στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για διεύρυνση των ρωσικών επιχειρήσεων μιλά το BBC σχολιάζοντας την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στην ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι και άλλοι 134 τραυματίστηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Μαξίμ Κοζίτσκι. Πλήγματα δέχθηκε και η πόλη-λιμάνι Μικολάγιφ, κοντά στην Οδησσό, στα νότια της χώρας. Σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι κατά τον κυβερνήτη της περιφέρειας, Βιτάλι Κιμ.

Στη Ρωσία οι αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 250 διαδηλωτές που είχαν βγει στους δρόμους της χώρας για να διαδηλώσουν κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

“Ο πρόεδρος Πούτιν είναι παγιδευμένος στον μαξιμαλισμού του” είπε σήμερα σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν. Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε απαισιόδοξος ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία, λόγω της ρωσικής, όπως είπε, υποκρισίας τόσο στις διαπραγματεύσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια, όσο και στις διπλωματικές διαβουλεύσεις για την κατάπαυση πυρός.

Πούλμαν στο οποίο επέβαιναν 22 Ουκρανοί πρόσφυγες ανετράπη στην Ιταλία, σε αυτοκινητόδρομο έξω από την Μπολόνια. Μία νεαρή γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών 5 και 6 ετών, καταπλακώθηκε από την ανατροπή του οχήματος και έχασε τη ζωή της. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες κατάφεραν να βγουν σώοι με τη βοήθεια αστυνομικών και πυροσβεστών.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup, αύριο, και του Ecofin την Τρίτη. Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Σταικούρας θα έχει αύριο το πρωί κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι και το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις στην Αττική, παροδικά αυξημένες. Θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα