back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας ξεκινά από αύριο Δευτέρα . Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή, αλλά θα συνεχιστούν αύριο, Δευτέρα, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο Πεσκόφ έκανε τα σχόλια αφότου ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, ο Ολεκσίι Αρεστόβιτς, δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία διεξήγαγαν ενεργά συνομιλίες σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση γύρω από την πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 140.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τις ζώνες συγκρούσεων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, , σε συνέντευξη στην εθνική τηλεόραση. Η Ιρίνα Βέρεστσουκ δήλωσε ότι ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να φθάσει στην πολιορκημένη πόλη λιμάνι της Μαριούπολης, λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. «Η αυτοκινητοπομπή έχει μείνει στην (την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη) Μπερντιάνσκ και αύριο θα επιχειρήσει ξανά να φθάσει στη Μαριούπολη», δήλωσε.

Παράλληλα τα τελευταία αποθέματα νερού και τροφίμων στην πόλη της Μαριούπολης, που βρίσκεται υπό πολιορκία, εξαντλούνται, προειδοποίησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, προσθέτοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την πόλη, συνεχίζουν να σφυροκοπούν πολιτικούς στόχους.

Αγωνιώδη έκκληση προς τους ανά τον πλανήτη Έλληνες να κινητοποιηθούν ώστε να αποτραπεί ο επαπειλούμενός αφανισμός της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία, απηύθυνε, μέσα από υπόγειο καταφύγιο της βομβαρδιζόμενης από τα ρωσικά στρατεύματα Μαριούπολης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Νεκρός έπεσε σήμερα,, ο βραβευμένος Αμερικανός δημοσιογράφος Brent Renaud , 51 ετών, στο Ιρπίν, έξω από το Κίεβο ενώ ακόμη ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε ελαφρά. Ο δημοσιογράφος έχει εργαστεί στο παρελθόν για τους New York Times . Πρόκειται για τον πρώτο ξένο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Αποκαταστάθηκε απόψε η ηλεκτροδότηση στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με το υπουργείο Ατομικής Ενέργειας της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας αφού τα συστήματα ψύξης θα λειτουργούν κανονικά και δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν εφεδρική ισχύ.

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

Βάλαμε τα θεμέλια για τη βελτίωση των σχέσεων Αθήνας – Άγκυρας και κυρίως για να συνεργαστούμε στα μεγάλα ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν όλα πάνε καλά, το φθινόπωρο θα συγκληθεί στη χώρα μας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις και να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, παρά τις διαφωνίες μεταξύ των χωρών.

«Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τη σημερινή συνάντηση στη Κωνσταντινούπολη και ειδικά για τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη διοργάνωση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και για ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 11.986 νέα κρούσματα . Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 48. Από αυτά 3906 εντοπίζονται στην Αττική και τα 1289 στην Θεσσαλονίκη.

Στη Βουλή ,εκτός απροόπτου, κατατίθεται αύριο ο νέος μειωμένος ΕΝΦΙΑ ώστε να ψηφιστεί το αργότερο έως στα τέλη της εβδομάδας.Τα καινούργια εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων αναμένεται να αναρτηθούν στο taxis μέσα στον Απρίλιο και η πληρωμή του φόρου για τους υπόχρεους θα ξεκινήσει από το τέλος του Μαΐου μέχρι στα τέλη Φεβρουαρίου ,με την καταβολη του θα ολοκληρώνεται σε τουλάχιστον 10 μηνιαίες δόσεις.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική. Εξαιρούνται τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, όπου θα παραμείνουν κλειστά, καθώς και τα σχολεία σε κάποιες περιοχές του Δήμου Ωρωπού, όπου θα ανοίξουν μετά τις 10:00 το πρωί λόγω παγετού

Στην αθλητική επικαιρότητα

Σε εξέλιξη τα play off της σούπερ λίνγκ

Ολυμπιακός – Άρης 2-1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννενα

Και ο καιρός…

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο για αύριο στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα