back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Συρίγος: Όλα εξαρτώνται από έναν άνθρωπο που δεν λογοδοτεί πουθενά, τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Διαβάστε επίσης

«Στη φάση που βρισκόμαστε όλα εξαρτώνται από έναν άνθρωπο που δεν λογοδοτεί πουθενά, τον Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος.
«Ο Πούτιν είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα σταματήσει ή αν θα συνεχίσει. Δεν λογοδοτεί πουθενά παρά μόνο στον εαυτό του», τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε πάντως ότι «με  την κίνηση που έκανε κατόρθωσε να είναι χαμένος από κάθε άποψη» 
Όπως εξήγησε «μέσα στην Ουκρανία είναι σε αδιέξοδο, έχει δημιουργήσει στους φιλορώσους Ουκρανούς εντελώς αντιρωσικά συναισθήματα, έχει αναστήσει το ΝΑΤΟ – ο Μακρόν έλεγε ότι είναι κλινικά νεκρό- έχει δημιουργήσει αμυντική ταυτότητα στην ΕΕ, δύο κράτη παραδοσιακά ουδέτερα στην περίμετρό του –Φιλανδία, Σουηδία-σκέφτονται σοβαρά να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ενώ πλέον και στο εσωτερικό της χώρας του υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις λόγω των οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί»  
Υπογράμμισε ότι η πιο τραγική κατάσταση είναι στη Μαριούπολη, όπου οι Έλληνες περνούν εφιαλτικές ώρες και ο Πούτιν βλέπει ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει εκεί μια νίκη με ένωση της Κριμαίας.
«Αυτό που θέλει είναι να έχει κάποιο εδαφικό κέρδος,  φοβάμαι ότι αυτό θέλει να είναι η Μαριούπολη που θα ενώσει την Κριμαία με τα ρωσικά εδάφη»
Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στην συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και στον ενεργειακό χάρτη.
«Είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  επικεντρώθηκαν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στις συνέπειες του πολέμου και στο ενεργειακό. Μέσω Τουρκίας άλλωστε περνάει ένα μεγάλο τμήμα του φυσικού αερίου το οποίο χρησιμοποιούμε.
Η τροφοδοσία μας με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του αγωγού ΤΑΦΤ είναι θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, όπως και η συνεργασία για ηλεκτρικά καλώδια, και μεταφορά υγροποιημένου αερίου. (LNG).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα