back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Ο πρωθυπουργός μπορεί να θελήσει να “αποδράσει” μέσα από τις κάλπες

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπήρχε από την κυβέρνηση κανένα μέτρο, καμία παρέμβαση ελέγχου της αγοράς. Το τσουνάμι των αυξήσεων ήρθε πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας- από τον Ιούλιο του ’21- και ενισχύθηκε μετά τα Χριστούγεννα και συνεχίστηκε με αυξητική τάση» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως επισήμανε «η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) δεν είχε κάνει κανέναν έλεγχο για κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια σε μια χώρα που ο πληθωρισμός καλπάζει».

Σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των ανατιμήσεων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «εμείς λέμε μείωση του ΦΠΑ, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε βασικά προϊόντα, μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, αύξηση των ελέγχων στην αγορά και μέτρα για την ενέργεια το κόστος της οποίας θα πάει στα ύψη το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου».

Τέλος ο ανέφερε πως τα «προεκλογικά σενάρια διακινούνται από το κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται» και μπορεί -όπως είπε- «ο πρωθυπουργός να θελήσει να αποδράσει μέσα από τις κάλπες» δηλώνοντας παράλληλα πως «το ΚΙΝΑΛ είναι σε ετοιμότητα με κυβερνητικό πρόγραμμα, ρεαλιστικό και κοστολογημένο»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα