back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Νέα μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει στην Ουκρανία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.

Συγκεκριμένα αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα τρία φορτηγά εφοδιασμένα με 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.) με προορισμό αρχικά το Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας) και εν συνεχεία το Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, προκειμένου να παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Σημειώνεται ότι την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα ενισχύσει Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. με επαγγελματίες νοσηλεύτριες αλλά και διασωστικό όχημα με εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες.

Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη, ενισχύοντας σημαντικά το δύσκολό έργο του Ουκρανικού και του Ρουμανικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς, σε όλη την Ελλάδα, για την τεράστια και συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του για ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες μέσω του Ε.Ε.Σ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.redcross.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα