back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Λονδίνο θα απαγορεύσει τις εξαγωγές προϊόντων πολυτελείας στη Ρωσία – Νέοι δασμοί στις εισαγωγές

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την εξαγωγή προϊόντων πολυτελείας στη Ρωσία και θα επιβάλει νέους δασμούς ύψους 35% σε ρωσικές εισαγωγές αξίας 900 εκατ. λιρών (1,2 δισεκ. δολαρίων), συμπεριλαμβανομένης της βότκας, των μετάλλων, των λιπασμάτων και άλλων εμπορευμάτων.

Το βήμα αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά οικονομικών κυρώσεων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για να τιμωρηθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία. Αργότερα σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος πλούσιων Ρώσων.

«Οι νέοι μας δασμοί θα απομονώσουν περαιτέρω τη ρωσική οικονομία από το παγκόσμιο εμπόριο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ευνοηθεί από το βασιζόμενο σε κανόνες διεθνές σύστημα το οποίο δεν σέβεται», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ σε ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ορίσει ποια προϊόντα επηρεάζονται από την απαγόρευση εξαγωγών, αλλά προσέθεσε ότι πιθανόν θα περιλαμβάνουν ακριβά είδη μόδας, έργα τέχνης και αυτοκίνητα πολυτελείας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα, που υπόκεινται σε πρόσθετο δασμό 35%, επιλέχτηκαν για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στη Βρετανία, μεγιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία.

Η κυβέρνηση είπε επίσης ότι αποσύρει όλη τη χρηματοδοτική στήριξη εξαγωγών προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα