back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Πολωνία ζητεί την ανάπτυξη «ειρηνευτικής δύναμης» του NATO

Διαβάστε επίσης

Ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης Γιάροσλαβ Κατσίνσκι δήλωσε χθες Τρίτη το βράδυ ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί διεθνής «ειρηνευτική δύναμη» στην Ουκρανία, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο μαζί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης» του ΝΑΤΟ, αν όχι «μιας ευρύτερης διεθνούς συμμαχίας – η οποία θα είναι σε θέση να αμυνθεί και να επιχειρήσει στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε μεταξύ άλλων ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας.

«Η αποστολή αυτή δεν μπορεί να είναι άοπλη», επέμεινε ο κ. Κατσίσνκι, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας Πετρ Φιάλα και της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα πήγαν χθες με τρένο στο Κίεβο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Είναι οι πρώτοι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

Μετά τις επαφές που είχαν με την ηγεσία της Ουκρανίας, ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κάλεσε την ΕΕ «να δώσει το γρηγορότερο στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας» και τόνισεε, απευθυνόμενος στους ουκρανούς οικοδεσπότες του, «δεν θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους. Θα είμαστε μαζί σας γιατί γνωρίζουμε ότι δεν αγωνίζεστε μόνο για την ελευθερία σας, για το δικό σας σπίτι και για την ασφάλειά σας, αλλά και για εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα