back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Κάμψη της χαμηλής εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Σημαντική κάμψη της χαμηλής εγκληματικότητας,στο κέντρο της Αθήνας,προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος,με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ,το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 28 Φεβρουαρίου του 2022,οι κλοπές και οι διαρρήξεις μειώθηκαν κατά 27%, ενώ οι ληστείες κατά 30%, σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα των τελευταίων δύο ετών,προ κορονοϊού.

Ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνδυαστική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας πως συνελήφθησαν για ναρκωτικά, παρεμπόριο, παράνομες μεταφορές και άλλα αδικήματα 125 παράνομοι μετανάστες ,οι οποίοι οδηγήθηκαν στο κέντρο της Αμυγδαλέζας και θα κρατηθούν εκεί μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες τους. Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή  πολλών δυνάμεων της ΕΛΑΣ, θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Κυψέλη, όσο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Ειδικά για το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, ο κ.Θεοδωρικάκος, είπε ότι τον Οκτώβριο ενισχύθηκε με 30 αστυνομικούς,ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκαν κι άλλοι 4 αστυνομικοί. Στην καταγγελία της κ.Πιπιλή ότι στο πλαίσιο της διαταγής για ενίσχυση των τουριστικών περιοχών, 3 άτομα έφυγαν από το Αστυνομικό Τμήμα επί της οδού Θήρας στην Κυψέλη, για να ενισχύσουν την αστυνόμευση στη Μύκονο, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης αστυνομικών προς το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. « Θέλουμε το ισοζύγιο στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης,να είναι θετικό κι αν αποχωρήσουν κάποιοι θα το ενισχύσουμε περαιτέρω», τόνισε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα