back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ε. Αχτσιόγλου: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι αυτά που δίνει είναι ψίχουλα

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή τις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας άσκησε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η  τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ‘Εφη Αχτσιόγλου.

«Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι αυτά που δίνει είναι ψίχουλα όταν είπε στο διάγγελμα του ότι ξέρει ότι θα τον κατηγορήσουν για αυτό και θα έδινε κάτι παραπάνω, αλλά ανησυχεί. Γνωρίζει δηλαδή εκ των προτέρων ότι αυτό που κάνει δεν είναι αποτελεσματικό. Επίσης φαίνεται ότι τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη συνετή πολιτική τη θυμάται όταν είναι να ασκήσει κοινωνική πολιτική» τόνισε  η  τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Αχτσιόγλου επεσήμανε πως τα μέτρα είναι περιορισμένα σε σχέση με την αγοραστική δύναμη ενώ παραμένει το ζήτημα της αισχροκέρδειας: «θα έπρεπε να υπάρχει πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου και άρα πλαφόν στα υπερκέρδη των εταιρειών τα οποία μάλιστα τα επιδοτεί κιόλας.  Δεν μπορεί με τα κουπόνια των 13ων ευρώ για 3 μήνες να λέει ότι στηρίζει. ‘Έχουν δοθεί 7 δις σε απευθείας αναθέσεις, δεν μπορεί να θυμάται τη δημοσιονομική σταθερότητα όταν πρόκειται για τη στήριξη της οικονομίας και να μην βάζει φόρο στα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας που φτάνουν το 1,5 δις»

Τέλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός  να επικαλείται διαρκώς τον πόλεμο στην Ουκρανία για την κρίση της ακρίβειας. Η κρίση ξεκίνησε στη χώρα μας πολύ πριν γίνει η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει ξεκινήσει από τα τέλη καλοκαιριού» 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα