back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει 500 εκ. δόσεις εμβολίων σε διάφορες χώρες του κόσμου

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 σε διάφορες χώρες του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής μοιράσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ασφαλείς, αποτελεσματικές και δωρεάν δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 σε περισσότερες από 110 χώρες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο με τον μοναδικό σκοπό να σωθούν ζωές», τόνισε ο Μπλίνκεν.

Στόχος της Ουάσινγκτον είναι να προσφέρει συνολικά 1,1 δισεκ. δόσεις.

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας, λίγο περισσότερα από δύο χρόνια πριν, οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει «σχεδόν 20 δισεκ. δολάρια σε ιατρική, ανθρωπιστική, οικονομική και αναπτυξιακή βοήθεια σε περισσότερες από 120 χώρες».

«Επενδύσαμε επίσης και στηρίξαμε την ανάπτυξη των ικανοτήτων για την παρασκευή εμβολίων κατά της covid-19 στην Ασία και την Αφρική», εξήγησε ο Μπλίνκεν, εκτιμώντας ότι αυτό «έκανε τη διαφορά σε όλο τον κόσμο».

Ο Αμερικανός υπουργός επικαλέστηκε τα πετυχημένα παραδείγματα και τις τοπικές πρωτοβουλίες –με την αρωγή των ΗΠΑ– στην Παραγουάη, τη Ζάμπια, το Μαλάουι ή ακόμη και την Ταϊλάνδη.

«Αυτό το έργο είναι κρίσιμο διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πολλές ζωές βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο σε όλο τον κόσμο, την ώρα που οι χώρες προσπαθούν να ξεπεράσουν το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον και είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών», σημείωσε ο Μπλίνκεν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα