back to top
22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

N. Ανδρουλάκης: Καθυστερημένα και περιορισμένης εμβέλειας τα μέτρα της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Kαθυστερημένα και υποδεέστερα από αυτά που παίρνουν άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, και εξειδίκευσαν σήμερα οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μέτρα περιορισμένης εμβέλειας που δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους και τα περισσότερα νοικοκυριά. «Συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα λιγότερα. Το 1,1 δισ. ευρώ δεν είναι δημοσιονομικό περιθώριο. Είναι η κερδοσκοπία του κράτους εις βάρος του ελληνικού λαού και αυτό φαίνεται από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που προέκυψαν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου λόγω του αυξημένου πληθωρισμού», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης, επανέλαβε το πακέτο μέτρων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αφορά μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αύξηση του κατώτατου μισθού και νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απάντησε στη κριτική κυβερνητικών παραγόντων γι’ αυτές τις προτάσεις του κόμματος σημειώνοντας: «Είχε λεφτόδεντρο ο πρωθυπουργός ένα χρόνο πριν, με την πανδημία, που επαίρεται ότι έκανε δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμύρια ευρώ, την τέταρτη παγκοσμίως; Μετά από έναν χρόνο χάθηκε το λεφτόδεντρο; Ο κ. Μητσοτάκης κατά το δοκούν το ξεραίνει».

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε, ακόμη, τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη. Όπως τόνισε, «καλό είναι να μειωθεί η ένταση με την Τουρκία, αλλά καλύτερο είναι να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον χρόνο για να διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική για το Κυπριακό και τα υπόλοιπα θέματα». Συμπλήρωσε, δε, με αφορμή τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ότι «η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το πώς αντέδρασε η Ευρώπη έναντι της Ρωσίας. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Ερντογάν ότι αν ποτέ διανοηθεί να δημιουργήσει ζήτημα καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της ΕΕ, θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση. Η τουρκική οικονομία είναι περισσότερο διασυνδεδεμένη με τα ευρωπαϊκά κράτη απ’ ότι η ρωσική».

Σχετικά με τους στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να γίνει κυβερνητική δύναμη και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θέλει μόνο αυτοδυναμία και κοιτά τις δεύτερες εκλογές. «Εγώ σέβομαι το Σύνταγμα. Στις πρώτες εκλογές θα δώσω μάχη η παράταξά μας να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό και να είναι κυβερνητική δύναμη με το σοσιαλδημοκρατικό της πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι την Κυριακή 20 Μαρτίου, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ξεκινά η αυτο-οργάνωση και η πορεία προς το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και θα εγκαινιαστεί το ψηφιακό κόμμα, μία καινοτομία για τα δεδομένα των ελληνικών κομμάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα