back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Ρώσου Προέδρου εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τον Βλαντιμιρ Πύτιν «δολοφόνο δικτάτορα» και «κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας». Χθες, ο Τζο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει το Ρωσο ομόλογο του εγκληματία πολέμου με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να κάνει λόγο για «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική».

Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου, δήλωσε και ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και πρόσθεσε, ότι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος μέσω της εκπροσώπου του Τζεν Ψάκι, λίγες ώρες πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία του Τζον Μπάιντεν με τον ΚΙνεζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ, εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» της, ότι η Κίνα θα μπορούσε να στείλει στη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό για να βοηθήσει τη Μόσχα κατά της Ουκρανίας. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε, ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Κίνας σε περίπτωση που παράσχει βοήθεια στη Ρωσία.

«Καθήκον της Γερμανίας είναι να δημιουργήσει τον χώρο για διπλωματική λύση» στην ουκρανική κρίση, τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και δήλωσε «συγκινημένος» από τη σημερινή ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Bundestag.

Το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ εξετάζει η Γερμανία, όπως δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Διαβεβαίωσε ακόμη για τη βούληση του Βερολίνου να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «αερογέφυρα αλληλεγγύης» εντός Ευρώπης.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν χθες την ζωή τους από πυρά του ρωσικού πυροβολικού σε ένα σχολείο και σε πολιτιστικό κέντρο στο Χάρκοβο.

Στη Μαριούπολη, μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων αμάχων στο θέατρο της πόλης το οποίο βομβαρδίστηκε χθες.

Σύμφωνα με το δημαρχείο περίπου το 80% των σπιτιών της πόλης έχει καταστραφεί».

Οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για τη στήριξη της Ουκρανίας και των γειτονικών της χωρών ως απάντηση στη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στην τετραμερή συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Ρώμη για την ενεργειακή κρίση θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ψέματα τα περί κρίσης λόγω πολέμου. Χρειάζεται κυβέρνηση της ευθύνης και όχι της δικαιολογίας, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε τα μέτρα ψευτοεπιδοτήσεις, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για μείωση του ΕΦΚ καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, ώστε οι δικαιούχοι επιδότησης καυσίμων να λάβουν ψηφιακή κάρτα η οποία θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια.

Νέα άνοδο σε κρούσματα και θανάτους είχαμε χθες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε είκοσι τέσσερις χιλιάδες 256 νέες μολύνσεις, 59 ασθενείς κατέληξαν, 348 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 101-73 τον Παναθηναϊκό για την 30η αγωνιστική της EuroLeague και πλησίασε ακόμη περισσότερο το πλεονέκτημα έδρας για τα playoff της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ, και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα