back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στο χέρι της κυβέρνησης αν θα βοηθήσει επιχειρήσεις να επιβιώσουν ή θα τις κλείσει

Διαβάστε επίσης

Τα μέτρα θα προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση στα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα, ούτε θα αλλάξουν την εικόνα της αγοράς, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, σχολιάζοντας τις πρόσφατες παρεμβάσεις της κυβέρνησης έναντι της ακρίβειας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Σημαντικό ότι έπεσε 1,1 δις στην αγορά, θα βοηθήσει στον τζίρο των επιχειρήσεων αλλά τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι αρκετά. Είναι σα να έχουν πάρει από το ταμείο 100 ευρώ και να επιστρέφουν τα 30».

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι επιβάλλεται άμεση στήριξη από το κράτος στις επιχειρήσεις, αυτήν την κρίσιμη περίοδο, προκειμένου όπως είπε, να μη δούμε να εξαφανίζεται από τον επιχειρηματικό χάρτη το 30% των μικρομεσαίων.

«Είναι αδύνατο στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί -από τα μνημόνια, την πανδημία και τώρα με τον πόλεμο -12 χρόνια κρίσης, να μπορέσουν να αποπληρώσουν υποχρεώσεις προγενέστερες κι ενώ ήδη υπάρχει μείωση τζίρου 30-40% και ο πληθωρισμός “τρέχει” με 7,2% και τον Μάρτιο με 8%. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα βοηθήσει επιχειρήσεις να επιβιώσουν ή θα τις κλείσει».

Τέλος ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την «ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα- όπως έπραξαν 7 χώρες της Ευρώπης- και μείωσης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης έπραξαν 8 χώρες της Ευρώπης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα