back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; 18-03-2022

Διαβάστε επίσης

Σήμερα οι προτάσεις μας είναι αφιερωμένες στον σύγχρονο Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Τσίρο. Δύο έργα του ανεβαίνουν αυτήν την περίοδο, σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας.
 

Τα «Αξύριστα πηγούνια» συνεχίζουν τις παραστάσεις τους στο Μικρό Χορν με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, τον Ηλία Βαλάση και τον Στέλιο Δημόπουλο. Ένα γυναικείο πτώμα αγνώστων στοιχείων, ταράζει την καθημερινότητα τριών υπαλλήλων του νοσοκομείου, καθώς και οι τρεις μοιάζει να γνωρίζουν την ταυτότητα της νεκρής. Τα «Αξύριστα πηγούνια» ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Είναι ένα έργο σκληρό και ρεαλιστικό, που μέσα από το χιούμορ και το σασπένς αποκαλύπτει τα καθημερινά εγκλήματα εξουσίας που διαπράττει ο σύγχρονος άνθρωπος.  

 

Την ίδια βάση προβληματισμού έχει και το καινούργιο έργο του Τσίρου που έχει τίτλο «Ημέρα Κυρίου», και κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Μόνο που ο τόπος δράσης μεταφέρεται από το υπόγειο νεκροτομείο του νοσοκομείου, στον εξωτερικό χώρο μιας πολυτελούς πισίνας σε ένα προάστιο της Αττικής. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μάξιμος Μουμούρης, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Αθανασόπουλος και Αναστασία Παντούση. 

 

Ήταν οι προτάσεις της ημέρας από τη Βάσια Μπακετέα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα