back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στη βαθμίδα ΒΒ-υψηλό, αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS και άλλαξε την προοπτική του σε σταθερή, από θετική.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι “η αναβάθμιση αντανακλά την άποψη του οίκου ότι η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή.”

Ως αναγνώριση της προόδου και των προοπτικών της οικονομίας χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την αναβάθμιση, σημειώνοντας ότι η χώρα μας φθάνει μόλις ένα “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Για 24η ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Σε νέο μήνυμά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι “έχει έρθει η ώρα να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Ουκρανία. Σε διαφορετική περίπτωση οι απώλειες της Ρωσίας θα είναι τέτοιες που θα σας πάρει αρκετές γενιές να συνέλθετε” διεμήνυσε στη Μόσχα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς στρατεύματα της Ρωσίας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Μαριούπολη, που βρέχεται από αυτήν. Στην πολιορκημένη πόλη οι μάχες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης, πάνω από το 80% των κατοικιών είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, είτε έχουν καταστραφεί, ολοκληρωτικά. Κατά τον ίδιο, το 30% των κτιρίων δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

Συνολικά 9.145 άμαχοι απομακρύνθηκαν χθες μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων, από ουκρανικές πόλεις, εξ αυτών σχεδόν οι πέντε χιλιάδες από τη Μαριούπολη.

Τις συνέπειες αν το Πεκίνο παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία, περιέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με Αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Σε δελτίο τύπου ο Λευκός Οίκος, σημειώνει ότι “Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη στήριξή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης” και ότι “οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο χωρών”.

Τους πρώτους δύο θανάτους ασθενών, εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Κίνα έπειτα από έναν και πλέον χρόνο. Η χώρα έχει βρεθεί τελευταία αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή αναζωπύρωση των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας.

Στη χώρα μας, 23.621 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 55 ασθενείς, ενώ 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο Κοινοτικό Κατάστημα Παπάγου, και στο Πνευματικό κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” δίπλα στο Κολυμβητήριο του Αιγάλεω, τα δωρεάν Rapid Tests σήμερα στην Αττική, από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος στέφθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι με επίδοση 8 μέτρα και 55 εκατοστά. Συγχαρητήρια απέστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Το βράδυ χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα