back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ισημερινός: Αίρονται οι περιορισμοί στις δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις μετά την επίτευξη του στόχου της εκστρατείας εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τερματίζονται οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στις δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο, δήλωσε πως οι αρχές θα συνεχίσουν να ζητούν από τους ξένους επισκέπτες να προσκομίζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή υποβολής σε εξετάσεις με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους επιτρέπουν την είσοδο.

Ο πρόεδρος Λάσο έκανε την ανακοίνωση αυτή, που τερματίζει τα περιοριστικά μέτρα έπειτα από δύο χρόνια, επειδή επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε θέσει το Κίτο ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης — να εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού άνω των πέντε ετών.

Οι μολύνσεις και οι θάνατοι πέφτουν σταθερά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του κράτους των Άνδεων.

Εργασιακοί χώροι, αθλητικά κέντρα, εμπορικά κέντρα, θέατρα κ.λπ. μπορούν από χθες να λειτουργούν στην πλήρη χωρητικότητά τους, τόνισε ο κ. Λάσο, ο οποίος απηύθυνε διάγγελμα στους πολίτες από τη Γουαγιακίλ, οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, στις ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Σήμερα έχουμε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία» και «ο Ισημερινός είναι έτοιμος να κάνει νέο άλμα στο μέλλον», πρόσθεσε.

Για την ώρα, διατηρούνται κάποια μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και σε κλειστούς χώρους που υποδέχονται κοινό. Ο πρόεδρος δεν απέκλεισε την άρση τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου ενέκρινε τη σταδιακή επιστροφή στα σχολεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού.

Κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, στον Ισημερινό έχουν καταγραφεί κάπου 35.000 θάνατοι –επιβεβαιωμένοι και πιθανοί– εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 583.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πάντως, μόλις το 30% των ενηλίκων πολιτών έχει λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου για την COVID-19.

Πρόσφατα, άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών τριών και τεσσάρων ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα