back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με θερμοκρασίες 10-12 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στην Αττική, κλειστή λόγω χιονόπτωσης παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πεντέλη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως το ύψος του Αγίου Πέτρου. Κλειστή και η Λεωφόρος Φυλής από το ύψος της μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, είναι σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας, αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Στο μεταξύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ σύμφωνα με το οποίο θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη, ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία κατά την 25η μέρα της εισβολής. Επίκεντρο των μαχών είναι η Μαριούπολη όπου μαίνονται συγκρούσεις σώμα με σώμα στο κέντρο της πόλης, η οποία, όπως φαίνεται ώρα με την ώρα, περνάει σε ρωσικό έλεγχο μετά από εβδομάδες ανηλεούς σφυροκοπήματος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Μόσχα οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία. Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου υπερηχητικοί πύραυλοι. Στο διπλωματικό πεδίο, η Άγκυρα βλέπει σύντομα συμφωνία Μόσχας – Κιέβου.

Στόχος επίθεσης έπεσε το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη επί της οδού Ακαδημίας, καθώς άγνωστοι πέταξαν γκαζάκια με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην είσοδό του στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας. Την επίθεση σχολίασε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι νομίζουν ότι θα με κάμψουν με τέτοιες μεθόδους κάνουν μεγάλο λάθος. Η Δημοκρατία μας είναι περισσότερο ισχυρή από αυτούς. Συνεχίζουμε δυνατά».

Τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 20 και 22 Μαΐου ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ όπου παρουσίασε τα επόμενα βήματα ανασυγκρότησης του κόμματος. Θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό σκηνικό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που καθηλώνει-όπως είπε- την ελληνική κοινωνία.

Με απόλυτη επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 10ος Ημιμαραθώνιος που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Συνολικά 15.000 δρομείς έτρεξαν στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου και στη διαδρομή των 5χλμ.

Στην περιοχή του Αγίου Παύλου επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. ”Ο δικός μας θεσμός για να καθαρίζουμε σε βάθος, σε μια μέρα, μια ολόκληρη περιοχή της πόλης μας”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη, στο Facebook.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες των Play Off της Σούπερ Λίγκα…

Στις τρεις και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός. Στις 7: Άρης – Παναθηναϊκός και στις 7 και μισή: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική και χιόνια στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα