back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Έτοιμος για απευθείας διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας πως αν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αποτύχουν, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να “κάνει μια επιλογή” υποστηρίζοντας στην πράξη την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης ενώπιον των βουλευτών της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα στην Μαριούπολη, βομβαρδίστηκε Σχολή Καλών Τεχνών που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο 400 άμαχοι και οι αρχές της πόλης μιλούν για παγιδευμένους στα ερείπια. Οι τοπικές αρχές της ρημαγμένης ουκρανικής πόλης καταγγέλλουν ότι χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρπαγεί από τις ρωσικές δυνάμεις και έχουν μεταφερθεί διά της βίας στη Ρωσία. Τρομακτικές και ασύλληπτες οι αναφορές, εφόσον ευσταθούν, αναφέρει η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.

Παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ορφανά, που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο της Μαριούπολης, μεταφέρθηκαν σε μία από τις δύο πρωτεύουσες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα οικείοι τους στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για συνολικά 19 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 4 έως 17 ετών, που προέρχονταν από ορφανοτροφεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αλλά από το τμήμα της που διέφευγε από τον έλεγχο των αυτονομιστών της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”

“Αυτό που συμβαίνει είναι τραγωδία και για το ρωσικό και τον ουκρανικό λαό”, ανέφερε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα την Κυριακή το απόγευμα, έπειτα από μια δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού που ξεκίνησε την Τρίτη.”Δεν είχα καταλάβει τι διάσταση έχει πάρει το όλο θέμα”, σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ανδρουλάκης. “Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει ακόμα πάνω και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους από το μηδέν”, ανέφερε.

Πίσω στα δικά μας

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική αφού, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, δεν συντρέχει λόγος να ληφθούν ειδικά μέτρα για μη πραγματοποίηση των δια ζώσης μαθημάτων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί επιδείνωση των καιρικών φαινομένων αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊoύ.Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 12.462 νέα κρούσματα . 44 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ 346 παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες εντατικής Θεραπείας.

Πορεία μνήμης για την θλιβερή επέτειο εκκίνησης του πρώτου τραίνου για το Άουσβιτς πριν από 79 χρόνια πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία μνήμης , πραγματοποιήθηκε παρουσία της παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, μελών της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και πολιτών.

Στην ταινία «Σπίτι από θραύσματα» του Σάιμον Βίλμοντ μία σύμπραξη Δανίας, Φινλανδίας, Σουηδίας, και Ουκρανίας απένειμε τον «Χρυσό Αλέξανδρο» το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε απόψε. Η ταινία περιγράφει την ακούραστη προσπάθεια μιας ομάδας κοινωνικών λειτουργών σ’ ένα ειδικό ορφανοτροφείο την ώρα που ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία επιβαρύνει σημαντικά τις άπορες οικογένειες που ζουν κοντά στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες των Play Off της Σούπερ Λίγκα…

ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός. 1-1

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. 0-1

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική και χιόνια στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα