back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βίωσαν με τραγικό τρόπο τις συνέπειες των αφελών και ανεύθυνων πολιτικών του κ. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βίωσαν με τραγικό τρόπο, στη ζωή και την τσέπη τους, τις συνέπειες των αφελών και ανεύθυνων πολιτικών του κ. Τσίπρα. Όταν κυβέρνησε, έφερε, με τους πολιτικούς του παραλογισμούς, την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού και χρέωσε τους Έλληνες με 100 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Αντίθετα, η κυβέρνησή μας χειρίζεται, επί τρία σχεδόν χρόνια, αλλεπάλληλες εξωγενείς και διεθνείς κρίσεις, στις οποίες απαντά με πράξεις και γνώμονα τόσο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας όσο και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Στο τέλος της τετραετίας, με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα αποφασίσουν», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Κατά τα άλλα, στη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι υπολείπεται των περιστάσεων και των διεθνών δεδομένων του 21ου αιώνα. Δικαιολογεί -έντεχνα και απερίσκεπτα για τα εθνικά μας συμφέροντα- τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Δεν κατανοεί ότι η Ελλάδα είναι η Δύση, είναι η καρδιά του δυτικού πολιτισμού, το ιστορικό όριο ανάμεσα στο δεσποτισμό και τη δημοκρατία. Φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει «φιέστα» την ενίσχυση της Ελλάδας με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ως συνέχεια της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η άμυνα της πατρίδας δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσα στο πλέον επιβαρυμένο διεθνές περιβάλλον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι προτάσεις του (χωρίς κοστολόγηση και πάλι) θα ξαναφέρουν την κοινωνία στην εποχή των μνημονίων, ώστε να ξαναβρεί το χαμένο του πολιτικό ρόλο. Το απόγειο της πολιτικής του παραφροσύνης είναι το αίτημα για εκλογές μέσα σε μια ιστορική συγκυρία που επιβάλλεται η σταθερότητα και η ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα