back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Διαβάστε επίσης

Μετά από τρεις αλεπάλληλες διακοπές της δίκης , στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Οι γονείς της δολοφονημένης φοιτήτριας, είχαν ενημερώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι θα απουσιάζουν σημερινή δικάσιμο, όμως θα είναι παρόντες στην επόμενη, στις 28 Μαρτίου, ώστε να καταθέσουν προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η δικη στο Εφετείο ξεκινησε στις 14 Φεβρουαρίου. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, ένας Ροδίτης και ένας φίλος του αλβανικής καταγωγής πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της φοιτήτριας συν δέκα πέντε χρόνια για το βιασμό.

Οι αλλεπάλληλες διακοπές οφείλονται στην υπεράσπιση του νεαρού αλβανικής καταγωγής. Ο συνήγορος του κατά την πρώτη συνεδρίαση είχε ζητήσει χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία, καθώς είχε αναλάβει καθήκοντα υπερασπιστή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης. Το δικαστήριο είχε προχωρήσει σε διακοπή, παρά τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη. Η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση είχε διακοπεί λόγω κρούσματος κορονοϊού και στην τρίτη συνεδρίαση  ο ίδιος δικηγόρος ζήτησε νέα αναβολή το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα με αποτέλεσμα ο συνήγορος να παραιτηθεί.

Το δικαστήριο αποφάσισε τον αυτεπάγγελτο διορισμό άλλων συνηγόρων υπεράσπισης από τον κατάλογο του ΔΣΑ, όμως οι τρεις πρώτοι αρνήθηκαν τον διορισμό τους επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξης. Τελικά, δύο άλλοι δικηγόροι αποδέχθηκαν τον διορισμό και έτσι το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για σήμερα, προκειμένου να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα