back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς αυτήν την ώρα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Γ Σεπτεμβρίου.

Η Ουκρανία απέρριψε τη νύχτα το τελεσίγραφο της Ρωσίας για παράδοση της Μαριούπολης. «Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν τη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Την ίδια στιγμή, οι εφιαλτικές στιγμές συνεχίζονται στην πολιορκημένη πόλη που βρίσκεται στο έλεος της ρωσικής προέλασης. Παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ορφανά, που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο της πόλης, μεταφέρθηκαν σε μία από τις δύο πρωτεύουσες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Αξιωματούχοι στη Μαριούπολη λένε ότι πάνω από 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή από την Ρωσική εισβολή. 35.000 κατάφεραν να διαφύγουν.

Την ίδια ώρα, βομβαρδισμοί έπληξαν αργά το βράδυ κατοικίες και μια εμπορική περιοχή στη συνοικία Ποντίλ του Κιέβου  δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Όπως ανέφερε από τα πλήγματα υπάρχει ένα νεκρός.

7.295 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από τις ουκρανικές πόλεις μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων, ενώ η ουκρανική κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει σήμερα περίπου 50 λεωφορεία στη Μαριούπολη για την απομάκρυνση αμάχων.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ντονμπάς.

Έτοιμος για απευθείας διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας πως αν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αποτύχουν, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι συνελήφθησαν στη Ρωσία χθες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε αρκετές πόλεις εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί την Παρασκευή στη Βαρσοβία, όπου θα συζητήσει με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα , μετά τις συνομιλίες που θα έχει κατά τη διάρκεια των συνόδων του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως τα πλήγματα σε σχολεία και νοσοκομεία, θέτουν περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά σε τεράστιο κίνδυνο, προειδοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).

Ένα στα πέντε παιδιά έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα ενώ όσα παραμένουν σε εμπόλεμες ζώνες υφίστανται έλλειψη τροφής, καθαρού πόσιμου νερού και ιατρικής βοήθειας. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 59 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Όμως κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ο πραγματικός αριθμός πιθανόν είναι ήδη τριψήφιος.

Έκδηλη είναι η ανησυχία πολλών επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αφού οι σκληροί δείκτες δεν σημειώνουν αξιόλογη υποχώρηση. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το Πάσχα με δεδομένο μάλιστα ότι μπροστά μας είναι και το τριήμερο της 25η Μαρτίου.

«Ο συνδυασμός επιβράδυνσης της τρίτης δόσης και της παρουσίας του νέου υποστελέχους Ομικρον 2,  οδηγεί σε ένα νέο κύμα που θα καθυστερήσει επιπλέον την ταχύτερη αποκλιμάκωση», επισημαίνει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 12.462 νέα κρούσματα. 44 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 346 παραμένουν διασωληνωμένοι.

 

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για τις ισχυρές χιονοπτώσεις που θα έρθουν το επόμενο τριήμερο και κυρίως σήμερα και αύριο.

 

Τους 25 έφθασαν οι νεκροί του ναυαγίου της περασμένης εβδομάδας ανοικτά της Τυνησίας ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και εξέφρασε τον φόβο πως άλλοι περίπου 35 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πνιγεί.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο σήμερα στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 5 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα