back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Δύο θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Διαβάστε επίσης

Σε διαρκή επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α) για την προστασία των αστέγων από το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει την Αττική.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α Μελίνα Δασκαλάκη τόνισε ότι οι αίθουσες θα παραμένουν ανοιχτές για όσο διάστημα επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αυτές οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν και να προστατευτούν από το κρύο.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει τους χώρους:

Υπνωτήριο στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων. Εκεί οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε RapidTest

Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, επί της οδού Ταϋγέτου 60, με τηλέφωνα 2102011151, 2102235605. Εκεί μπορούν να διανυκτερεύσουν, να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό αλλά και να περάσουν τη μέρα τους με ασφάλεια και θαλπωρή όσοι στερούνται στέγης. Και σε αυτό το χώρο οι διαμένοντες θα υποβληθούν σε RapidTest κατά την είσοδο τους.

Παράλληλα οι ομάδες του “Street Work” βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα