back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην ένωση εταιρειών ΙΝΤRΑΚΑΤ –Γκολιόπουλος-Giovanni Roptigvavo–Fiagli ανατέθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση των εγκαταστάσεων της ΕΥΑΘ

Διαβάστε επίσης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο διαγωνισμός για την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη, ανατέθηκε , στην ένωση εταιρειών «ΙΝΤRΑΚΑΤ –Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε.-Giovanni Roptigvavo –Fiagli S.R.L.» .
Τον Οκτώβριο του 2019 προκηρύχθηκε από την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ Α.Ε.,) δημόσιος ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου κατασκευή, επέκταση και εγκαταστάσεων νερού, δαπάνης 12,73 εκ. ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασία νερού, κ.λπ., έτσι ώστε η δυναμικότητά τους να αυξηθεί από τα 150.000 m3 σε 300.000 m3 ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού υπήρξαν 5 προσφορές και η ένωση εταιρειών ΙΝΤRΑΚΑΤ –Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε.-Giovanni Roptigvavo –Fiagli S.R.L.» κατετάγη πρώτη και οριστική ανάδοχος του έργου έναντι 13,6 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (έκπτωση 37% επί του προϋπολογισμού του έργου).

Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε κατετάγη δεύτερη ,αλλά στη συνέχεια άσκησε προδικαστική προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία έγινε δεκτή.

Όμως, η ένωση εταιρειών ΙΝΤRΑΚΑΤ, κ.λπ. προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και με απόφαση του Δ.Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου έγινε δεκτή η αίτηση της ένωσης εταιρειών ΙΝΤRΑΚΑΤ, κ.λπ. και ακύρωσε την απόφαση της εν λόγω Αρχής.

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα