back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Παγώνη: Το σημαντικό είναι ότι πλέον υπάρχει η Όμικρον και όχι η Δέλτα

Διαβάστε επίσης

Για την πορεία του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, μίλησε, μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Το σημαντικό είναι, όπως είπε η κυρία Παγώνη , ότι υπάρχει πλέον η “Όμικρον” και όχι η “Δέλτα” και εκτίμησε, ότι μέχρι το Πάσχα οι σκληροί δείκτες θα έχουν μειωθεί.

«Εάν οι δείκτες μειωθούν- όπως το έχουμε πει- και φτάσουμε σε θανάτους μονοψήφιους, τα πράγματα θα πάνε καλά και θα κάνουμε ένα Πάσχα διαφορετικό. Πάντα όμως με προσοχή διότι ο κορονοϊός δεν φεύγει. Είναι εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη «η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη γιατί προηγήθηκαν γιορτές ενώ μια ακόμη αιτία είναι η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους».

Υπογράμμισε ότι «η ‘Όμικρον είναι πιο μεταδοτική αλλά το γεγονός ότι αφορά στο ανώτερο αναπνευστικό, τα συμπτώματα είναι πιο ήπια, οπότε τα κρούσματα παραμένουν απλά στο σπίτι τους ακολουθώντας τις οδηγίες»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς.
«Η τρίτη δόση για τους άνω των εξήντα θα πρέπει να γίνει. Όσοι έχουν ενδοιασμούς για το mrna να κάνουν το novavax. Είναι το πρωτεϊνικό. Είναι γνωστό. Είναι δοκιμασμένο. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το κάνουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα