back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χ. Μπόζιαρης:  Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας,  ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με φορείς του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιεί εκ νέου  τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.
Πρόκειται για μαθήματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες, ανεξαρτήτως μόρφωσης ή χώρας καταγωγής, καθώς και σε μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν επιμορφωτικά μαθήματα σχεδιασμένα να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε διαφορετικά πεδία, καθώς και να τούς προσφέρουν σημαντικά εφόδια για το μέλλον.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο υπεύθυνος προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων, Xαράλαμπος Μπόζιαρης, αναφέρθηκε σε αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μαθήματα τα οποία «είναι προσεκτικά επιλεγμένα, εκμαιεύοντας τις ανάγκες του κόσμου».
 Ενδεικτικά σημείωσε: «Προσφέρονται προγράμματα  που αφορούν νέες τεχνολογίες , από μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους, για την τρίτη ηλικία έως και προχωρημένα μαθήματα, δημιουργίας ιστοσελίδας, φωτογραφία, μαθήματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας».
‘Όπως είπε, τα εν λόγω μαθήματα δίνουν ώθηση σε νέους ανθρώπους να κάνουν το κάτι παραπάνω,  να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε διαφορετικούς τομείς, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν τα κίνητρα για έναν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό.
Επισήμανε ότι το μάθημα της κοπτικής ραπτικής είχε πολύ μεγάλη απήχηση κατά την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο.
Πρόσθεσε ότι τα μαθήματα γίνονται στα πολιτιστικά κέντρα του ΟΠΑΝΔΑ, τα οποία είναι άρτια οργανωμένα, με φύλαξη με θέρμανση, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες ώστε να καλύπτουν το σύνολο των δημοτών.
 
«Για πρώτη φορά γίνονται και μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Υπάρχει μάθημα “Εθελοντισμός, Πυρκαγιές και πλημμύρες”. Σε ορισμένα μαθήματα, όπως οι Πρώτες Βοήθειες, υπήρχε ενδιαφέρον και από την Πυροσβεστική, ενδεχομένως να επιλέξουν να παρακολουθήσουν και μαζικά αυτά τα μαθήματα».
Σύμφωνα με τον κ. Μπόζιαρη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα προγράμματα από σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 1η Απριλίου, στο email: [email protected].
Εναλλακτικά μπορούν να απευθύνονται είτε στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Αθηναίων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Λιοσίων 22, 2ος όροφος), είτε στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα