back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ, οι διατάξεις για τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, καθώς και η αρχή του σχετικού νομοσχεδίου.

Δεκτές έγιναν επίσης οι τροπολογίες για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης καυσίμων και για την υποχρέωση των επιχειρήσεων στην αλυσίδα δημητριακών, αλεύρων, φυτικών ελαίων κλπ να δηλώνουν τα αποθέματά τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του, θα απασχολήσουν τις συνόδους του ΝΑΤΟ, της G7 και της Ε.Ε. στις οποίες θα συμμετέχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πριν  από την άφιξη του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μπάιντεν προειδοποίησε ότι μια ρωσική επίθεση με χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελεί πραγματικό κίνδυνο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύνοδο του ΝΑΤΟ θα επαναλάβει τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία.

Τα μηνύματα για την ενότητα της Συμμαχίας έναντι της ρωσικής εισβολής αναμένεται να επαναλάβουν οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στην Κοινή Δήλωση που θα υιοθετήσουν στη διάρκεια της Συνόδου.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναμένεται να αναζητήσουν φόρμουλα με την οποία η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Αύριο ΗΠΑ και ΕΕ θα συζητήσουν τα ενεργειακά θέματα της Ευρώπης.

Πήραν «φωτιά» οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά και τις δηλώσεις Πούτιν για «πληρωμές με ρούβλια». Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε χθες τα 120 δολάρια το βαρέλι, στα 114,02 το αμερικανικό αργό.

Σημαντική είναι η αύξηση και στην τιμή του φυσικού αερίου. Η τιμή της μεγαβατώρας έκλεισε με άνοδο 8,7% στα 107,3 ευρώ.

 

«Πρέπει όλοι να σταματήσουμε τη Ρωσία. Οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ειρηνικών ανθρώπων συνεχίζονται. Σας ζητώ να σταθείτε ενάντια στον πόλεμο», ανέφερε σε νέο του μήνυμα ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διαδηλώσουν δημόσια, σήμερα, στη «μαύρη» επέτειο ενός μήνα από τη ρωσική εισβολή.

 

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται περίπου 55 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης του Κιέβου στα ανατολικά, είπε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN.

Αρκετές πυρκαγιές στην αποκλεισμένη ζώνη του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ έχουν πλέον κατασβεστεί, άλλες όμως δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας .

Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη Ιζιούμ. Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες δέχονται πυρά ενώ βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού αναφέρθηκαν στις πόλεις Καλίνιβκα, Γκορίνκα, Ρομάνιβκα και σε βορειοανατολικά προάστια του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τα ρωσικά στρατεύματα στο προάστιο Μπροβάρι, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς,

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η εκτίμηση της Συμμαχίας είναι ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί έως τώρα στην Ουκρανία έως 40.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Η Ρωσία έχει δώσει στη δημοσιότητα πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τις απώλειές της, λέγοντας ότι σχεδόν 500 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 1.600 έχουν τραυματιστεί.

Από την άλλη, η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι σκότωσε έξι Ρώσους στρατηγούς.

Ο Ανατόλι Τσουμπάις, απεσταλμένος του Πούτιν για την κλιματική αλλαγή, φέρεται να είναι αντίθετος με την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία και δεν προτίθεται να επιστρέψει στη Ρωσία, μετέδωσε το Reuters.

 

Την ίδια ώρα, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ρωσίας είναι καθημερινές όπως και οι χιλιάδες συλλήψεις. Το ίδιο συμβαίνει και στις κατειλημμένες πόλεις της Ουκρανίας, όπως στη Χερσώνα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

 

Καταψηφίστηκε το σχέδιο που κατέθεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία.

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 23.106 νέες μολύνσεις, 53 άνθρωποι κατέληξαν, 338  νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στους 11 έφτασαν οι νεκροί του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, καθώς εντοπίστηκαν άλλες δύο σοροί στο τρίτο γκαράζ του πλοίου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε αποθήκη ξυλείας επί της λεωφόρου Ειρήνης στον Ταύρο.

 

Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 8 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα