back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στη Ρωσία, πως αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν, έστειλε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η φύση της απάντησής μας θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης τους». Παράλληλα, ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε περισσότερα από 400 άτομα που όπως είπε «τροφοδοτούν τη ρωσική πολεμική μηχανή» και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι η Ρωσία πρέπει να απομακρυνθεί από τη G20 – ένα θέμα που έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα, οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 δήλωσαν, ότι οι χώρες τους είναι έτοιμες να υποδεχθούν ουκρανούς πρόσφυγες.

Αύριο το πρωί ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και όπως τονίζουν οι Financial Times, η Ευρώπη θα προμηθεύεται φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ έως και 15 δισ. επιπλέον κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το τέλος του έτους, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Εν τω μεταξύ, διχασμένοι εμφανίζονται οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας στην εν εξελίξει σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αύριο οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το ακανθώδες ζήτημα της ενέργειας.

Κίεβο και Μόσχα συμφωνούν σε τεχνικά ζητήματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά διαφωνούν σε εδαφικά ζητήματα όπως η Κριμαία, δήλωσε μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα αξιωματούχος του Κιέβου είχε επισημάνει, ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο αναφορικά με μια ενδεχόμενη κατάπαυση πυρός.

Το κλίμα την ίδια ώρα, πυροδοτεί η δήλωση της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε, ότι η Ουκρανία εφόσον δεν σεβάστηκε τις συμφωνίες του Μινσκ έχει χάσει το δικαίωμα να διατηρεί τα σημερινά εδάφη της.

Σήμερα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία συμμετέχουν 193 κράτη, υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία 140 ψήφων υπέρ, ένα νέο, μη δεσμευτικό, ψήφισμα που «αξιώνει» από τη Ρωσία τον τερματισμό του πολέμου, ενώ ζητά την πρόσβαση βοήθειας και την προστασία των αμάχων.

Σύμφωνα με τη Unicef, περισσότερα από τα μισά παιδιά στην Ουκρανία σε σύνολο εφτάμιση εκατομμυρίων έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Σαράντα δύο θανάτους, 344 διασωληνωμένους ασθενείς και είκοσι δύο χιλιάδες 107 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αγωγή κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας iefimerida κατέθεσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με την οποία ζητά την άρση της προσβολής και την καταβολή αποζημίωσης ποσού 300.000 ευρώ, μέρος του οποίου θα προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και στην Ιερά Μητρόπολη Κύμης, για το κοινωνικό τους έργο. Αφορμή για την προσφυγή της αποτέλεσε η αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντο του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αλιείας εκβίασης έναντι οικονομικής συναλλαγής.

Σε ισχύ και αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις έξι το πρωί, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina 984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα