back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ επισκέπτεται την Καμπούλ

Διαβάστε επίσης

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι έφτασε σήμερα στην Καμπούλ στην πρώτη του επίσκεψη στο Αφγανιστάν αφότου κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ισλαμιστικού κινήματος.

«Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Καμπούλ για να συναντηθεί με αξιωματούχους του Ισλαμικού Εμιράτου» (σ.σ. το όνομα του καθεστώτος των Ταλιμπάν), επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter o Άχμαντ Γιάρι αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Ο Ουάνγκ έφτασε στην Καμπούλ από το Ισλαμαμπάντ, όπου παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν από τη διάσκεψη που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Πεκίνο με τη συμμετοχή των χωρών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η βοήθεια που θα παρασχεθεί στο νέο καθεστώς των Ταλιμπάν.

Η Κίνα μοιράζεται κοινά σύνορα 76 χιλιομέτρων σε μεγάλο υψόμετρο με το Αφγανιστάν, όμως το Πεκίνο φοβάται εδώ και καιρό ότι η γειτονική του χώρα θα μετατραπεί σε βάση οπισθοφυλακής για αυτονομιστές και ισλαμιστές αντάρτες της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Μετά τις 15 Αυγούστου, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, η Κίνα προσπαθεί να διατηρήσει δεσμούς με τους ισλαμιστές.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα