back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Politico: Οι ηγέτες της G7 δεν θα στηρίξουν την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Oι ηγέτες της G7 δεν θα στηρίξουν την επιβολή νέων κυρώσεων, σύμφωνα με το τελευταίο προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος τους, προτιμώντας αντ’ αυτού να απευθύνουν έκκληση για διασφάλιση της εφαρμογής τους και του συντονισμού τους, σύμφωνα με το Politico.

“Υπογραμμίζουμε την αποφασιστικότητά μας για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στη Ρωσία, περιλαμβανομένης της πλήρης εφαμοργής οικονομικών και χρηματοπιστωτικών μέτρων. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά, μεταξύ άλλων, μέσω της εμπλοκής και άλλων κυβερνήσεων στην υιοθέτηση παρόμοιων περιοριστικών μέτρων με όσων εφαρμόζονται ήδη από τα μέλη της G7”, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην ανάγκη “συντονισμού της αντίδρασης αναφορικά με μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ρωσία προκειμένου να παρακάμψει τις κυρώσεις. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε επιπλέον μέτρα, εάν απαιτηθεί”.

Επισημαίνεται, ότι οι ηγέτες της G7 δεσμεύονται ότι θα κάνουν “περαιτέρω βήματα για να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη ρωσική ενέργεια και θα συνεργαστούν προς επίτευξη αυτού του στόχου”, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τέλος, στο προσχέδιο περιλαμβάνεται προειδοποίηση προς της Ρωσία “έναντι κάθε απειλής μέσω της χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων”.

 

ΔΟΜΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα