back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Κίεβο από απόψε στις 8 έως και τις 7 το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα στο Telegram ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα συνάντηση στη Βαρσοβία με τους Ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στη διάρκεια της συνάντησής τους με τους Αμερικανούς ομολόγους τους. Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Πολωνία ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στη Βαρσοβία με τον Πολωνό Πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα. Θα επισκεφθεί επίσης ένα κέντρο Ουκρανών προσφύγων και αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία για την Ουκρανία.

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα μιλήσει στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ομιλία του Ουκρανού προέδρου στην ολομέλεια θα διαρκέσει είκοσι λεπτά ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση του Ουκρανού πρέσβη στη χώρα μας και του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες. Η πρόσκληση προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης των πολιτών μίλησε στο πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αναφορικά με τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια, ο υπουργός δήλωσε πως θα συνεχιστεί η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και θα εξαρτάται από την τιμή που θα διαμορφώνεται κάθε μήνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και συγκεκριμένα στη χώρα μας.Σχετικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως οι οφειλές στην πλατφόρμα θα είναι πλέον σε 96 δόσεις και ενδέχεται να δοθεί παράταση έως τέλος Μαΐου, για όσους πολίτες θέλουν να πληρώσουν και να έχουν μία περαιτέρω έκπτωση 15% και έκτοτε από τον Ιούνιο οι οφειλές του καθενός θα είναι σε 96 δόσεις, αντί για 60.

“Βρισκόμαστε ήδη σε επισιτιστική κρίση” σημείωσε ο καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαράλαμπος Κασίμης. Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση το ερώτημα είναι “ Πόσο βαθιά είναι η επισιτιστική κρίση αλλά και πόσο θα διαρκέσει”.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος για σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις επόμενες ώρες. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου. 18.6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα