back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε διευκρίνηση προχώρησε ο Λευκός Οίκος, υποβαθμίζοντας τη δήλωση Μπάιντεν ο οποίος στην ομιλία του στο παλάτι της Βαρσοβίας είπε για τον Πούτιν «για όνομα Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ρωσία, ανέφερε το Κρεμλίνο με τον Ντμιτρι Πεσκοφ να προσθέτει : “Αυτό δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν”, “αυτό θα είναι επιλογή μόνο του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας”. Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για την μακράν πιο άμεση τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μπάιντεν περί του καθεστώτος της Ρωσίας και δείχνει μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική προσέγγιση απέναντι στη Μόσχα.

Στην ομιλία ο Μπαιντεν εξέφρασε την αμετακίνητη στήριξη του στον αγώνα της Ουκρανίας. «Είμαστε μαζί σας, τέλος», είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα».

Πριν από την ομιλία, ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε ενδελεχώς για την επίθεση με πυραύλους στο Λβιβ. Η πόλη αυτή της Ουκρανίας βρέθηκε στο στόχαστρο δύο ρωσικών βομβαρδισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες πλήγμα δέχτηκε αποθήκη καυσίμων.

Νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με Πολωνό ομόλογό του ο Μπαιντεν είπε στον Αντρέι Ντουντα ότι θεωρεί την εγγύηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ για αμοιβαία άμυνα μεταξύ των κρατών-μελών ως “ιερή” δέσμευση.

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε ”χασάπη” τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ τόνισε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Ρωσία άλλαξε πράγματι στρατηγική στην Ουκρανία μετά από την ανακοίνωση ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς. Και αυτή η δήλωση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου : «Τα νέα σχόλια στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Ρωσικής προεδρίας.

Πάντως το Κρεμλίνο άφησε εκ νέου ανοιχτή την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι η Μόσχα μπορεί να βάλει εναντίον εχθρού που χρησιμοποιεί (και) μόνο συμβατικά όπλα.

Σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κίεβο έως τις 7 το πρωί της Κυριακής με νεότερη δήλωσή του δημάρχου της πόλης Βιτάλι Κλιτσκό.

Περίπου 5.000 άνθρωποι , στην πλειοψηφία τους Ρώσοι, διέσχισαν το ιστορικό κέντρο της Πράγας φωνάζοντας «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν», καταγγέλλοντας τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν και στους δρόμους του Λονδίνου εκφράζοντας τη στήριξή τους στους Ουκρανούς.

Υπέρ του εμπάργκο ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Γερμανία τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Bundestag ,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Δεν πρέπει να είμαστε πάντα η τροχοπέδη στη δυτική συμμαχία», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη «Welt am Sonntag».

Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου θα συνεχιστεί διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

Νέα πολιτική κόντρα για τα υπερκέρδη στην ενέργεια.

«Η κυβέρνηση έχει ρεύμα. Στα καρτέλ. Στα funds και στους ιδιώτες μετόχους, στους οποίους πούλησε το 17% της ΔΕΗ. Στις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας. Στους ισχυρούς που κερδίζουν, ενώ εσύ δεν αντέχεις να πληρώσεις τον λογαριασμό» έγραψε στο τουίτερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσιπρας.

«Ο κ. Τσίπρας παρότι έχει συλληφθεί επανειλημμένα να ψευδολογεί, συνεχίζει να καταφεύγει σε σοφιστείες και λεκτικά πυροτεχνήματα. Την αξιοπιστία που έχουν οι υπολογισμοί και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την γνωρίζουν καλά οι πολίτες», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε 16.558 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Καταγράφηκαν 56 νέοι θάνατοι, 341ν ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στην Αττική εντοπίζονται 6.127 νέες μολύνσεις και 1.526 στη Θεσσαλονίκη.

Επιστροφή στη θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής οπότε γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, στις 3:00 τη νύχτα τα ρολόγια θα πρέπει να δείξουν 4:00.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος αύριο Κυριακή, ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα