back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τζ. Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι χασάπης – Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Διαβάστε επίσης

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε “χασάπη” τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

“Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει”, απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα” εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Κρεμλίνο: Τα σχόλια Μπάιντεν δεν ευνοούν τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών 

Τα νέα σχόλια που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ιερή δέσμευση το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε  ότι θεωρεί πως το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια “ιερή” δέσμευση.

“Θεωρούμε το Αρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό”, είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα