back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις στη Λβιβ – Πέντε τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Το Λβιβ στη δυτική Ουκρανία βρέθηκε σήμερα στο στόχαστρο ρωσικών βομβαρδισμών, μεταξύ αυτών δύο που έπληξαν μια αποθήκη καυσίμων και προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Σήμερα, δύο στρατηγικής σημασίας υποδομές επλήγησαν», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης Μαξίμ Κοζίτσκι, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου, την οποία διέκοψαν οι σειρήνες συναγερμού.

«Η μία εξ αυτών ήταν μια αποθήκη καυσίμων μέσα στην πόλη της Λβιβ, σε μια κατοικημένη περιοχή και η δεύτερη είναι ένας στρατιωτικός χώρος, ένα εργοστάσιο που βρίσκεται επίσης σε κατοικημένη περιοχή», εξήγησε, αναφέροντας πως αυτοί οι χώροι επλήγησαν από δύο βομβαρδισμούς ο καθένας.

«Πέντε άνθρωποι στο πρώτο σημείο χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός κι ότι μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο δεύτερο σημείο σβήνεται.

«Με τα σημερινά πλήγματα, οι επιτιθέμενοι θέλουν να πουν «καλημέρα» στον πρόεδρο Μπάιντεν που βρίσκεται στην Πολωνία», δήλωσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβι.

Ο δήμαρχος του Λβιβ δημοσίευσε νωρίτερα ένα βίντεο στο Telegram, στο οποίο διακρίνεται σε ένα σχολείο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, από τον δεύτερο χώρο που επλήγη. «Τα παράθυρα έχουν σπάσει, όμως όλοι είναι ζωντανοί και αυτό είναι το σημαντικότερο», είπε.

«Τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων στην πόλη του Λβιβ είναι μια απόπειρα εκφοβισμού των Ουκρανών, των διπλωματών των δημοκρατικών χωρών που βρίσκονται στην πόλη», εκτιμά ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας Αντρίγι Ιέρμακ στο Telegram.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα