back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βραβεία Όσκαρ 2022: Παρουσιαστές, φαβορί και ποιοι θα τραγουδήσουν στη σκηνή

Διαβάστε επίσης

Μία μέρα πριν την τελετή απονομής των βραβείων 94ων βραβείων Όσκαρ και η παγκόσμια σινεφίλ κοινότητα βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση.

Την Κυριακή, ξημερώματα Δευτέρας για εμάς, η μεγαλύτερη γιορτή της κινηματογραφικής βιομηχανίας επιστρέφει στο κόκκινο χαλί της και στην λαμπερή αίθουσα του Dolby Theater, στο Λος Άντζελες, μετά από δύο χρόνια lockdown και μουδιασμένων «εναλλακτικτών» τελετών.

Η Έιμι Σούμερ, Ρεγκίνα Χολ και Γουάντα Σάικς θα είναι οι οικοδεσπότες των φετινών Όσκαρ. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που η τελετή θα έχει οικοδεσπότη. Κάθε παρουσιαστής θα διευθύνει την τελετή για μία ώρα πριν δώσει τη σκυτάλη στον επόμενο οικοδεσπότη. Φέτος, ο παραγωγός των Όσκαρ, Will Packer, σχεδιάζει να κρατήσει την εκπομπή σε ένα σφιχτό τρίωρο χρονικό διάστημα.

Η ταινία «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, είναι επικεφαλής των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ με 12 συνολικά. Η ταινία είναι υποψήφια για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Ακολουθούν το «Dune» με 10 υποψηφιότητες, το «Belfast» και το «West Side Story» με επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο διαγωνίζονται οι: Τζέσικα Τσαστέιν για το «The Eyes of Tammy Faye», Ολίβια Κόλμαν για το «The Lost Daughter», Πενέλοπε Κρουζ για τις «Παράλληλες Μητέρες», Νικόλ Κίντμαν για το «Being the Ricardos» και Κρίστεν Στιούαρτ για το «Spencer» – με τη «Λουσίλ Μπολ» Κίντμαν να θεωρείται από κάποιους φαβορί.

Μέχρι στιγμής, η Ακαδημία έχει ανακοινώσει ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεύτρια του «A Star Is Born» Lady Gaga, η πρωταγωνίστρια του «The Batman» Ζόε Κράβιτς, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Κέβιν Κόστνερ, η υποψήφια για Όσκαρ «Fearless» Ρόουζι Πέρεζ, ο προηγούμενος οικοδεσπότης των Όσκαρ Κρις Ροκ και η επικρατούσα νικήτρια καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου Yuh-Jung Youn (Minari) θα συμμετέχουν στην τελετή. Στο lineup γνωστών ονομάτων που θα ανέβουν στη σκηνή για να δώσουν βραβεία αναμένεται να δούμε τους: Ρουθ Κάρτερ, Άντονι Χόπκινς, Λίλι Τζέιμς, Σιμου Λιού, Ράμι Μάλεκ και την θεά Ούμα Θέρμαν. Τα ονόματα των Τζον Τραβόλτα, Μίλα Κούνις και Γουέσλι Σνάιπς επίσης αναφέρθηκαν για την τελετή μαζί με τους: Τζέιμι Λι Κέρτις, Χάλι Μπέρι, Σάμιουελ Τζάκσον, Σον Μέντες κ.αλ.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι εμφανίσεις καλλιτεχνών θα είναι ζωντανές ή θα έχουν μαγνητοσκοπηθεί (όπως έγινε και την περασμένη χρονιά), αλλά ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αρχικά η Beyonce (που έχει προταθεί για Όσκαρ με το «Be Alive» από την ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς»). H Μπίλι Άιλις («No Time To Die»), η Λιν-Μάνουελ Μιράντα («Dos Oruguitas» από την υπέροχη ταινία κινημούμενων σχεδίων «Encanto»), ο Βαν Μόρισον («Down to Joy» από την ταινία «Belfast») και η Νταιάν Γουόρεν («Somehow You Do» από την ταινία «Four Good Days») είναι επίσης κάποια ονόματα που ακούγονται ότι θα τραγουδήσουν στην τελετή.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα