back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επιστρέψαμε στη θερινή ώρα από τα ξημερώματα γυρνώντας τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά.

32η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να βάλλουν εναντίον μιας πυρηνικής ερευνητικής εγκατάστασης στην πόλη Χάρκοβο όπως ανέφερε το ουκρανικό κοινοβούλιο σε ένα tweet που ανάρτησε το βράδυ του Σαββάτου.

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος των ζημιών λόγω των εχθροπραξιών που δεν σταματούν στην περιοχή της πυρηνικής εγκατάστασης», λέει η ανάρτηση, που επικαλείται την κρατική ρυθμιστική αρχή επιθεώρησης των πυρηνικών.

Στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδισμών και η πόλη Λβιβ με απολογισμό περισσότερους από πέντε τραυματίες και ζημιές τουλάχιστον σε μια αποθήκη καυσίμων.

Ηχηρό μήνυμα Μπάιντεν προς τον Πούτιν τον οποίο αποκάλεσε εκ νέου “χασάπη”. “Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα” είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για στραγγαλισμό της Δημοκρατίας. Μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε και δεύτερη αντίδραση από το Κρεμλίνο στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ο οποίος είχε επαφές με τον Πολωνό ομόλογό του και άλλους αξιωματούχους στη Βαρσοβία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως οι Ρώσοι επιλέγουν ποιος θα είναι ο ηγέτης τους.

Για το θέμα προχώρησε σε διευκρίνηση ο Λευκός Οίκος: «Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε αξιωματούχος.

Πρόκειται για την μακράν πιο άμεση τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μπάιντεν περί του καθεστώτος της Ρωσίας και δείχνει μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική προσέγγιση απέναντι στη Μόσχα σχολίασε το CNN.

Σε αυτό το φόντο η Μόσχα άφησε εκ νέου ανοιχτή την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι η Μόσχα μπορεί να βάλλει εναντίον εχθρού που χρησιμοποιεί (και) μόνο συμβατικά όπλα.

Το Κίεβο διαβεβαιώνει πως η Ουάσιγκτον “δεν έχει αντίρρηση” για τη μεταφορά πολωνικών μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Ουκρανού ΥΠΕΞ Κουλέμπα σε γαλλικό πρακτορείο. Προηγήθηκε η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία.

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Διαδηλωτές ντυμένοι στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας. Ηγέτες, προσωπικότητες και πολιτικοί από όλο το κόσμο έκαναν τη δική τους παρέμβαση μέσω γιγαντοοθόνης.

«Το τελευταίο μήνα οι σκοτεινές αυταρχικές δυνάμεις επιτίθεται στις αξίες που όλοι αγαπάμε: την δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου, και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και ακόμη παραπέρα είμαστε όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας», κατέληξε στη σύντομη παρέμβαση του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού

Σε 16.558 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Καταγράφηκαν 56 νέοι θάνατοι ενώ 341νας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε τρία σημεία στην Αττική σήμερα τα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ. 9.30-15.00 στο Δημαρχείο Καλλιθέας, στο Κερατσίνι σε χώρο του εργοστασίου Καχραμάνογλου και στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.

Στην περιοχή των Κάτω Πατησίων επιχειρούν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος σήμερα Κυριακή, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 9.2 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα