back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Οι τυχόν ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε είδη διατροφής και γενικά πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα θα βρεθούν στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου στη συνάντηση που θα έχουν αύριο Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Στο μεταξύ πιθανότατα αύριο θα ξεκινήσει η δήλωση των αποθεμάτων σε γεωργικά προϊόντα και πρώτες ύλες, όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια σε σιτάρι. “Η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί τη Δευτέρα κι εντός 48 ωρών πρέπει να δηλωθούν τα αποθέματα και το σημείο, στο οποίο βρίσκονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Φόβους για περεταίρω εκτίναξη στις τιμές των σιτηρών, εφόσον δεν γίνουν φέτος εξαγωγές από την Ουκρανία , εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστείων και Περιχώρων Χαρίλαος Μάνος. Όπως ανέφερε θα πρόκειται για μεγάλες αυξήσεις , οι οποίες θα ισχύσουν σε όλα τα Δημητριακά.

Για συνέχεια της ανόδου στις τιμές των καυσίμων έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας επίσης στον σταθμό μας και τον Χρήστο Κάππο. Όπως ανέφερε στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ και τείνει να φτάσει τα δύο ευρώ και δέκα λεπτά , ενώ στην Ηπειρωτική Χώρα και τα νησιά είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η Ρωσία επιχειρεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο για να δημιουργήσει μια περιοχή που θα ελέγχει η Μόσχα έχοντας αποτύχει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.”Στην πραγματικότητα είναι μια απόπειρα να δημιουργηθεί μια Βόρεια και μια Νότια Κορέα στην Ουκρανία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κιρίλο Μπουντάνοφ και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία σύντομα θα ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο στο κατεχόμενο από τη Ρωσία έδαφος.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσοχή δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Όσο για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τόνισε ότι οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Όμικρον 2.

Δύο συμμορίες, τα μέλη των οποίων, διέπρατταν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιάσεις σε βάρος ομοεθνών τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε η αστυνομία. Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, συνελήφθησαν συνολικά 9 μέλη των εγκληματικών ομάδων, τα οποία εμπλέκονται συνολικά σε 2 ανθρωποκτονίες, 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας και 3 περιπτώσεις εκβίασης.

Στην περιοχή των Κάτω Πατησίων επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Κάθε Κυριακή καθαρίζουμε σε βάθος ολόκληρες περιοχές της πόλης μας με τον σύγχρονο εξοπλισμό του Δήμου της Αθήνας και την ομάδα καθαριότητας στη μάχη για καθαρούς και φιλόξενους δημόσιους χώρους” το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου στο Facebook, Νίκου Αβραμίδη.

Με μια σειρά από θεατρικά δρώμενα που θα εξελίσσονται σήμερα σε κεντρικά σημεία της πόλης, συνθέτοντας μια υπαίθρια γιορτή, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου ο Δήμος Αθηναίων. Με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, τα δρώμενα θα συνεχίσουν στην οδό Πανεπιστημίου και θα καταλήξουν έξω από το θέατρο REX, όπου στη συνέχεια ο θίασος της παράστασης, Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές του Μαξ Φρις, θα εισέλθει στο θέατρο για την προγραμματισμένη του παράσταση. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w. athina984.gr .

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. 19.3 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα