back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στην Τουρκία μέσω αντιπροσωπειών των δυο χωρών θα συνεχιστούν από αύριο Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας. Σχετική ανάρτηση έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νταβίντ Αρακχάμια, ένας εκ των Ουκρανών διαπραγματευτών. Παρόμοια ανακοίνωση και από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ρωσικής πλευράς Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια θέματα θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις. Σε νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του ο Βολοντίμρ Ζελένσκι (για την Πολωνική τηλεόραση) επανέλαβε πως αξιώνει την εφαρμογή μιας «κατάπαυσης του πυρός» και την «πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων» από την ουκρανική επικράτεια. Ήχησαν νωρίς το βράδυ και πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο και ενώ όπως δήλωσε σύμβουλος της Ουκρανικής Προεδρίας η ανακοίνωση της Μόσχας, την Παρασκευή, ότι θα “επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για την απελευθέρωση του Ντονμπάς”, δημιουργεί φόβους για επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη και στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, δήλωσε ότι θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, η Ρωσία προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, για να δημιουργήσει όπως υποστηρίζει μια περιοχή ελεγχόμενη από τη Μόσχα, αφού απέτυχε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα. Ο Κίριλο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κλείσιμο της ομιλίας του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία μερικά χιλιόμετρα από τα πλήγματα που δέχθηκε (το Σάββατο) το Λβιβ με τον Αμερικανό πρόεδρο εκτός κειμένου να αποκαλεί ‘χασάπη’ το Ρώσο ομόλογό του για τον οποίο σε έντονο ύφος είπε ότι ‘δε μπορεί να παραμένει στην εξουσία’. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις του Κρεμλίνου σήμερα ο Γαλλος πρόεδρος Μακρόν είπε πως «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης». Το μέλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν «εναπόκειται στον ρωσικό λαό», τόνισε ο υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν υπάρχει αμερικανική πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία», διευκρίνισαν τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζούλιαν Σμιθ.

Διεθνής φιλανθρωπική συναυλία-τηλεμαραθώνιος #StopWar διοργανωθηκε στη Βαρσοβία, για τη στήριξη της Ουκρανίας. Η συναυλία προβλήθηκε στη χώρα μας μέσω γιγαντο οθόνης στην πλατεία Κοτζιά από όπου την παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Ουκρανός Πρέσβης στην Αθήνα.

Με ιδιαίτερη αναφορά στην Μαριούπολη «όπου είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του επανέλαβε ότι «η Αθήνα θα συνεχίσει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να υποδέχεται πρόσφυγες». «Δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής», είπε χαρακτηριστικά. Επικαιροποίησε τη δέσμευση του για ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης

«Η Αθήνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη Δημοκρατία και την ειρήνη», είπε από την πλατεία Κοτζιά , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Η ενδεχόμενη κρίση στον επισιτιστικό εφοδιασμό της χώρας μας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, στο επίκεντρο σύσκεψης αύτιο στη μία μετά το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καθησυχαστικός ότι η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια σε σιτάρι εμφανίστηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Επιβεβαιώθηκαν 13.429 νέα κρούσματα, από αυτά 4.857 στην Αττική και 1.439 στη Θεσσαλονίκη. 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 52 είναι οι νέοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της covid. Κινητές Μονάδες Υγείας θα πραγματοποιούν αύριο δωρεάν rapid test, σε 159 σημεία σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά και στην ιστοσελίδα μας, www.athina984.gr.

Στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας, πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη, θα γίνει η καταβολή των 200 ευρώ του επιδόματος ακρίβειας, στους λογαριασμούς των δικαιούχων σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Από αύριο έως και την Τετάρτη η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΕΦΚΑ. Έως την ερχόμενη Παρασκευή η πληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους όλων των φορέων.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας στην Αργολίδα για την εξιχνίαση των συνθηκών του θανάτου δύο ανδρών, σε κοντέινερ στην περιοχή της Άκοβας, έξω από το Άργος. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πατέρα και γιο, 85 και 55 χρονών αντίστοιχα, αμφότεροι κάτοικοι Αθηνών, που βρίσκονταν στην περιοχή προκειμένου να επιμεληθούν την καλλιέργεια του κτήματος τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα