back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν στο φόντο του νέου γύρου συνομιλιών που αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα στη Τουρκία ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Ρωσίας – Ουκρανίας. Σύμφωνα με την Τουρκική προεδρία, ο Ταγιπ Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμρ Πούτιν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει «κάθε αναγκαία συνεισφορά» για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία και τη «βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή».

Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην πρώτη του συνέντευξη σε ρώσους δημοσιογράφους μετά την εισβολή. Το Πρακτορείο Αναντολού ανέφερε ότι ο Ζελένσκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ουκρανία να μην έχει πυρηνικό καθεστώς.

Σε συντονισμένη επικοινωνιακή επιχείρηση προχώρησε η Ουάσιγκτον για να ξεκαθαρίσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Η Μόσχα προχώρησε σε αυτή την κατηγορία με αφορμή την αποστροφή Μπάιντεν, ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Αποστάσεις από τις δηλώσεις Μπάιντεν τήρησαν ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και η Βρετανίδα υπουργός Παιδείας.

Στα μέτωπα του πολέμου…

Μετά από μια σχετικά ήρεμη μέρα οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν από το βράδυ της Κυριακής και να σημειώνονται εκρήξεις σε Κίεβο, Λβιβ και άλλες πόλεις. Στη Μαριούπολη η κατάσταση παραμένει τραγική, με τον Ζελένσκι να βεβαιώνει ότι η Ουκρανία ελέγχει μεγάλο μέρος της πόλης. Περικυκλωμένο και το Τσερνίχιβ από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ενδεχόμενη κρίση στον επισιτιστικό εφοδιασμό της χώρας μας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, στο επίκεντρο σύσκεψης στη μία μετά το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καθησυχαστικός ότι η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια σε σιτάρι εμφανίστηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για την υποχρεωτική δήλωση εντός 48 ωρών ΌΛΩΝ των αποθεμάτων της επικράτειας σε γεωργικά προϊόντα και πρώτες ύλες.

Διεθνής φιλανθρωπική συναυλία-τηλεμαραθώνιος #StopWar διοργανώθηκε για τη στήριξη της Ουκρανίας. Η Ελλάδα συμμετείχε στη δράση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Στην πλατεία Κοτζιά στήθηκε από νωρίς μια μεγάλη γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας.

Με ιδιαίτερη αναφορά στην Μαριουπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του επανέλαβε ότι «η Αθήνα θα συνεχίσει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να υποδέχεται πρόσφυγες». «Δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής», είπε χαρακτηριστικά. Επικαιροποίησε τη δέσμευση του για ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριουπολης.

«Η Αθήνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη Δημοκρατία και την ειρήνη», είπε από την πλατεία Κοτζιά , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία όπου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στο ελληνικό κοινοβούλιο κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πόλη Χαντέρα του Ισραήλ δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια «τρομοκρατική» επίθεση προτού άλλοι αστυνομικοί πυροβολήσουν και σκοτώσουν τους δράστες, όπως δήλωσαν αστυνομία και γιατροί. Το Ισραήλ φιλοξενεί μια «ιστορική» συνάντηση, στην έρημο Νεγκέβ, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, των Εμιράτων, του Μπαχρέιν και του Μαρόκου

Διευρυμένες συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι θα έχει σήμερα στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στις 18:30 το απόγευμα θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΕΦΚΑ. Έως την ερχόμενη Παρασκευή η πληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους όλων των φορέων.

Απόψε η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ, η πιο λαμπερή βραδιά της βιομηχανίας του κινηματογράφου στην οποία θα βραβευτούν ταινίες και οι συντελεστές τους, που ξεχώρισαν τη χρονική περίοδο 2021-2022. Συνολικά 38 ταινίες μεγάλου μήκους διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο στη φετινή τελετή.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στι 6 το απόγευμα τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον τρίτο γύρο του Miami Open

ΚΑΙΡΟΣ 

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες, αναμένονται στην Αττική. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα