back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Κατσαπρίνη: Στις 31 Μαρτίου στο Σεράφειο του Δ. Αθηναίων και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης το #JobDay 45+

Διαβάστε επίσης

Το Skywalker.gr, στο πλαίσιο των δράσεων  «Επί το Έργον» και με σύνθημα «Μπορείς να περάσεις»,  διοργανώνει την  προσεχή Πέμπτη 31 Μαρτίου από τις 10:00 ως τις 15:00 με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το #JobDay 45+ ετών. 

Πρόκειται για μια  δράση που πραγματοποιείται  ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά συνεντεύξεις εταιριών οι οποίες επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 45 ετών. 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου, η Μαίρη Κατσαπρίνη (Events Marketing Director Skywalker.gr), τόνισε ότι με δεδομένη την ανάγκη της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας για επιπλέον στήριξη στην προσπάθειά της να ενεργοποιηθεί εκ νέου επαγγελματικά, η  δράση έχει ως στόχο να υποστηρίξει ουσιαστικά ανθρώπους με εμπειρία και δυνατότητες που επλήγησαν το τελευταίο διάστημα. 

«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή ακόμα και να αλλάξουν το επαγγελματικό τους μονοπάτι απασχόλησης. Βασικός στόχος είναι η παροχή της ευκαιρίας στην ευάλωτη κοινωνικά ομάδα των ανέργων των 45 ετών και άνω που επιθυμούν να πετύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση και να ξαναμπούν στο εργασιακό οικοσύστημα», ανέφερε.

Περιγράφοντας τι ακριβώς θα συναντήσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου τόσο στο Σεράφειο στην Αθήνα όσο και στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκπροσώπους εταιριών και να περάσουν από συνέντευξη.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής στην Αθήνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 εταιρίες στην Αθήνα  και 21 στη Θεσσαλονίκη οι οποίες προέρχονται από μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών και κλάδων όπως  από τον κλάδο του τουρισμού, τον τομέα της εστίασης, τα logistics, από εταιρίες συμβούλων απασχόλησης, εταιρίες εξυπηρέτησης πελατών, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ, ενώ συνολικά περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας περιμένουν τους επισκέπτες. 

Επίσης για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσει κάποιος  ψηφιακή συνέντευξη στον αύλειο χωρίς τη φυσική παρουσία των εκπροσώπων των εταιριών.

 «Όσοι έρθουν, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εξειδικευμένο μέντορα και να λάβουν συμβουλές τόσο για το βιογραφικό τους όσο και για το προφίλ τους στο LinkedIn, σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με coaches που θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν, να αναπτυχθούν, να μάθουν πως μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να διαχειρίζονται τόσο επαγγελματικές όσο και προσωπικές προκλήσεις. Ακόμα και αν κάποιος έρθει και δεν βρει τη θέση εργασίας ή την εταιρία που του ταιριάζει, θα λάβει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές ώστε να καταφέρει να βρει άμεσα εργασία. Εκτός του ότι θα έρθει σε επαφή δια ζώσης με εκπροσώπους των εταιριών, του δίνεται η δυνατότητα μιας γνωριμίας, ανεξάρτητα αν ευοδώσει άμεσα ή σε μελλοντικό χρόνο. Οι εταιρίες θέλουν τα άτομα 45 ετών και άνω διότι διαθέτουν  εμπειρία, ενέργεια, δυνατότητες και διάθεση για δουλειά». 

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το #JobDay 45+ ετών μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr και να ανεβάσουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην αντίστοιχη φόρμα.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα