back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Ασύλληπτη τραγωδία στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, αρμόδια για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, οι νεκροί στην πόλη μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 10.000.Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί, όμως εδώ και δέκα ημέρες δεν γίνονται πλέον ταφές, λόγω των συνεχών βομβαρδισμών.

Η Μαριούπολη πολιορκείται από το τέλος Φεβρουαρίου και χιλιάδες κάτοικοί της προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και ημέρες χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Όσον αφορά τα παιδιά αποτελούν το ήμισυ των 3,8 εκατομμυρίων προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.

Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί θα συνεχιστούν στην Κωνσταντινούπολη οι δια ζώσης συνομιλίες Ρώσων Ουκρανών, μετά από διακοπή 15 ημερών. Τηλεφωνική συνομιλία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, ο οποίος τόνισε, ότι το καλύτερο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Παράλληλα, ξεκαθάρισε, πως το Κίεβο δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε θέματα εδαφικά, ούτε σε θέματα κυριαρχίας.

«Η Ρωσία δεν ζητά πλέον η Ουκρανία να “αποναζι-στικοποιηθεί” και είναι έτοιμη να αφήσει το Κίεβο να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν παραμείνει στρατιωτικό αδέσμευτο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων κατάπαυσης του πυρός, αναφέρει δημοσιογράφος του Bloomberg.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φαίνεται έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε υψηλόβαθμος μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος.

Το ενδεχόμενο ανθρωπιστικής εκεχειρίας στην Ουκρανία θα εξετάσει ο ΟΗΕ. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός «ώστε να επιτραπεί πρόοδος σε σοβαρές πολιτικές διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς και μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα δηλητηρίασης έπειτα από συνάντηση που είχαν στο Κίεβο, εντός του Μαρτίου. Τα συμπτώματα περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, ερυθρότητα των ματιών, επίμονη και επίπονη δακρύρροια. Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ασθένεια που εμφάνισαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές οφειλόταν σε «περιβαλλοντικούς παράγοντες» και όχι σε δηλητηρίαση.

Σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι ανακατέλαβαν την πόλη Ιρπίν, ενώ σύμφωνα με Αμερικανό ανώτατο αξιωματούχο οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει την πόλη Τροστιάνετς, νότια της Σούμι.

H Ρωσία δια στόματος Σεργκέι Λαβρόφ ετοιμάζει μέτρα αντιποίνων σε σχέση με τις βίζες εισόδου στην χώρα, τα οποία θα περιορίσουν την είσοδο πολιτών από «μη φιλικές χώρες».

«Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή και την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Καθησυχαστικός, ότι η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια σε σιτάρι εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Νέα αύξηση στον αριθμό των θανάτων, αλλά και κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο 73 άνθρωποι κατέληξαν, 342 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είκοσι εφτά χιλιάδες 490 οι νέες μολύνσεις.

Η πανδημία είναι παρούσα και μας δείχνει συνεχώς τα δόντια της, δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ενώ χαρακτήρισε «ασυγχώρητη επιπολαιότητα την δήλωση του Υπουργού Υγείας ότι όλα τα μέτρα για την πανδημία θα ανασταλούν έως το Καλοκαίρι και θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

Με τον 18χρονο αριστούχο μαθητή Σαϊντού Καμαρά, από τη Γουινέα που λίγες μέρες μετά την παρέλασή του, η Πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει, θα συναντηθεί αύριο στις 4 και μισή το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Σήμερα με τον μαθητή συνομίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού».

Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν το αίτημά του, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας».

«Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια» επισημαίνει -σε ανακοίνωσή της- η ΝΔ.

Σε φιλικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων ανδρών Μαυροβούνιο – Ελλάδα 0-0 στο ημίχρονο.

Στο μπάσκετ πριν από λίγο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 104-85 του Περιστερίου στο ΣΕΦ για την 19η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο το πρωί στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα